Ponedjeljak, 29. travnja 2024.

FOTO Podravkašice drugi put u deset dana pobijedile Lokomotivu i stavile ruke na svoj 25. trofej državnih prvakinja

Rukometašice Podravka Vegete danas su u Sportskoj dvorani Gimnazije ‘Fran Galović’ odigrale odlučujući susret 24. kola Hrvatskog rukometnog prvenstva za žene protiv rivala Lokomotive iz Zagreba. Podsjetimo, Podravkašicama je za prvo mjesto i titulu trebala pobjeda od najmanje tri pogotka razlike.

Odmah na početku susreta glavni sudac poslao je Dejanu Milosavljević na hlađenje od dvije minute zbog prekršaja, a sigurna sa sedam metara bila je Larissa Kalaus. Igračice Lokomotive oštro su navalile na Podravkašice, a glavni sudac u samo je nekoliko sekundi pokazao dva žuta kartona za Zagrepčanke. U četvrtoj minuti utakmice Podravka Vegeta je postigla svoj prvi pogodak na utakmici preko Selene Milošević. Raspoložena Milosavljević s dva pogotka vraća Podravka Vegetu na 3:3, ali obrana koprivničkih rukometašica još nije na potrebnoj razini, pa u osmoj minuti utakmice trener Zlatko Saračević zove svoj prvi time out.

Podravkašice su prvi puta povele u desetoj minuti utakmice, a pogodak za 6:5 zabila je Ana Turk. Konačno se razbranila i Jovana Risović, a Milosavljević odvodi Podravka Vegetu na dva pogotka razlike na polovici prvog poluvremena (8:6). Evo i prvog pogotka Čigirinove koja je uspješno realizirala sedmerac, Podravka Vegeta u 16. minuti ima željena tri pogotka razlike (9:6).

Pet minuta prije kraja prvog poluvremena Podravkašice prvi put na utakmici imaju prednost od četiri pogotka, a gol za veliku prednost postigla je sjajna Milosavljević (njezin šesti pogodak na utakmici). Sudac je iz igre na dvije minute isključio Korinu Karlovčan i Stelu Posavec zbog međusobnog udaranja. Na tu odluku pobjesnio je gostujući strateg Nenad Šoštarić koji je zaradio žuti karton.

Do kraja prvog poluvremena Podravkašice su iskusno održale četiri pogotka razlike i na predah otišle s rezultatom 16:12.

U drugi dio susreta koprivničke rukometašice ušle su još raspoloženije i brzinski podigle svoju prednost na sedam golova razlike (20:13). Nakon deset minuta nastavka Podravkašice su iskusno održavale stečenu prednost, a u ovom razdoblju istaknula se Čigirinova koja je realizirala tri sedmerca. U 15. minuti susreta malo se otopila Podravkina prednost i rezultat je 23:19 za koprivničke rukometašice. Crna serija nastavila se do 18. minute kada su igračice Lokomotive stigle na samo dva pogotka zaostatka, definitivno je stalo u napadu Podravka Vegete. Za sada Podravka Vegetu u igri drži Dejana Milosavljević koja je utrpala devet pogodaka. Konačno je pogodak postigla i Ihnjeva, osam minuta prije kraja susreta Podravka Vegeta vodi s 25:22.

Pet minuta prije kraja utakmice vidljivo je kako rukometašice Lokomotive sve više i više griješe u fazi napada, a Podravkašice vode s 27:22. Lokomotiva do kraja susreta nije uspjela smanjiti prednost Podravka Vegete na svoju korist i Podravkašice su slavile s konačnih 28:23. Rukometašice Podravka Vegete ovom su pobjedom zasjele na prvo mjesto ligaške tablice i jednom su rukom na svojem 25. trofeju državnih prvakinja.

Prva HRL za žene – 24. kolo

Subota, 27. travnja
18:00
Podravka Vegeta – Lokomotiva Zagreb 28:23 (16:12)

zatvori