Ponedjeljak, 29. travnja 2024.

SERTIĆ UOČI GOSTOVANJA U KRANJČEVIĆEVOJ: Idemo odigrati jednu pravu hrabru utakmicu s ciljem da ostanemo neporaženi

Nogometaši Slaven Belupa sutra će na Stadionu Kranjčevićeva u Zagrebu odigrati susret 25. kola Hrvatski Telekom Prve lige protiv domaćina Lokomotive.

Momčad Lokomotive trenutno se nalazi na petom mjestu prvenstvene tablice s 38 osvojenih bodova, a njihov trener Goran Tomić u susretu protiv Farmaceuta neće moći računati na prvotimce Jana Lecjaksa i Frana Karačića.

– Očekuje nas suparnik iz gornjeg dijela ljestvice koji se bori za Europu. Lokomotiva je puna mladih i kvalitetnih igrača koji su prošli Dinamovu Školu nogometa i uz par iskusnijih igrača čine okosnicu momčadi. Mi nikako da napravimo bodovni iskorak, ali kroz naporne treninge tijekom ovog tjedna pripremali smo se za Lokomotivu i mislim da će dečki dati sve od sebe. U Zagrebu nas zanima samo pozitivan rezultat, a to je sve osim poraza. Idemo odigrati jednu pravu hrabru utakmicu s ciljem da ostanemo neporaženi – rekao je Ivica Sertić, trener Slaven Belupa.

Sertić se kratko osvrnuo i na turbulentnu utakmicu protiv Hajduka.

– Utakmica protiv Hajduka sigurno je ostavila traga na dečkima. Napravili smo analizu kao i nakon svake utakmice, a posebno je frustrirajući način na koji smo izgubili utakmicu. Moram reći da smo do 89. minute odlično odrađivali posao i limitirali Hajduk u njegovim šansama. Ne mogu se oteti dojmu da nam je nedostajala podrška s tribina kao i na većini domaćih utakmica. Siguran sam da bi momci izdržali do kraja da smo dobili potreban impuls s tribina. Nažalost, moramo se nositi i s tim dijelom – objasnio je Sertić.

Trener Farmaceuta ipak ima puno lakšu situaciju uoči utakmice s Lokomotivom pošto se u sastav vraćaju Zvonimir Šarlija, Stipe Bačelić Grgić, Darijo Čanađija i Bruno Goda koji su odradili svoje suspenzije. Sjajna vijest je da za utakmicu protiv Lokomotive konkurira i Ivan Krstanović koji je zaliječio ozljedu zadnje lože. Sertić neće moći računati samo na suspendiranog Matka Zirduma koji je u utakmici protiv Hajduka zaradio crveni karton.

Utakmica između Lokomotive i Slaven Belupa na je rasporedu sutra, u subotu 16. ožujka, s početkom u 15:00 sati.

zatvori