Subota, 5. listopada 2024.

Iskoristite ovu akciju i besplatno preventivno pregledajte svoje motocikle i mopede

Vozači mopeda i motocikala tijekom ovoga tjedna mogu iskoristiti pogodnost preventivno-sigurnosne akcije “Dani tehničke ispravnosti motocikala” te besplatno provjeriti stanje svog vozila u bilo kojoj stanici za redovni tehnički pregled.

“Dani tehničke ispravnosti motocikala” usmjereni su na nadzor tehničke ispravnosti motocikala, mopeda i svih ostalih vozila kategorije L u koju se ubrajaju i motocikli s bočnom prikolicom, motorni tricikli, laki četverocikli i četverocikli. Cilj akcije jest povećanje tehničke ispravnosti tih vozila te posljedično i povećanje opće sigurnosti u prometu, što znači i manji broj prometnih nesreća uzrokovanih tehničkom neispravnošću vozila. Također, vozače motocikala i mopeda želi se potaknuti na važnost korištenja zaštitne opreme i podsjetiti na pravila ponašanja u prometu.

Akcija traje do subote 2. travnja, a provode ju Ministarstvo unutarnjih poslova, Hrvatski autoklub i Centar za vozila Hrvatske u suradnji sa stanicama za tehnički pregled. Važno je napomenuti da preventivni tehnički pregled ne zamjenjuje redovni tehnički pregled obavezan za vozila L-kategorije radi produljenja valjanosti prometne dozvole ili registracije te da će se redovni tehnički pregledi naplaćivati.

Slušaj uživo
zatvori