Utorak, 30. travnja 2024.

Podravsko-prigorski HDZ priprema se za obilježavanje 29. obljetnice osnutka

Županijski odbor Hrvatske demokratske zajednice zasjedao je sinoć u Koprivnici. Na dnevnom redu bile su stranačke aktualnosti, poput priprema za europarlamentarne i predsjedničke izbore, ali i za obilježavanje 29. obljetnice osnutka HDZ-a u našem kraju.

Svečanost će biti održana u Koprivnici oko 16. veljače, datuma kada je osnovan ovdašnji HDZ, najavio je predsjednik Darko Sobota:

– Prvi osnutak Hrvatske demokratske zajednice na ovim prostorima upravo je bio ovdje u Koprivnici. Hoćemo li obljetnicu proslaviti 15. ili 16. veljače ili nekog drugog datuma još ćemo dogovoriti s vrhom stranke, prvenstveno s našim predsjednikom. Očekujemo da će na svečanost doći predsjednik, glavni tajnik i svi njihovi najbliži suradnici.

Osnivački skup HDZ-a održan je 16. veljače 1990. u Koprivnici. Tijekom proteklih 29 godina HDZ je zauzeo respektabilno mjesto u političkom životu Podravine i Prigorja, poručio je predsjednik Sobota te istakao da je stranka u našem kraju stabilna:

– Situacija u Podravini i Prigorju je stabilna. Hrvatska demokratska zajednica je zasigurno najstabilnija stranka na području naše Podravine. Stalno ističem da kod nas vlada zajedništvo, što nas posebno veseli. To se zajedništvo moglo vidjeti ne samo sinoć, tijekom naše redovne sjednice, već i tijekom brojnih aktivnosti koje smo organizirali krajem prošle godine.

Sobota kaže i da je zadovoljan komunikacijom sa stranačkim vrhom, što se očituje nizom projekata koji se realiziraju u našoj županiji, te vjeruje da će obljetnica biti proslavljena u skladu s očekivanjima ovdašnjeg članstva.

zatvori