Četvrtak, 10. listopada 2024.

Gradonačelnik Jakšić na prijelazu godine: Koprivnička bajka se ne sanja. Ona se živi

‘Koprivnička bajka se ne sanja. Ona se živi.’ Poručio je to gradonačelnik Mišel Jakšić pojasnivši da, ukoliko želimo živjeti i uživati u Koprivnici, svatko od nas mora dati svoj doprinos:

– Građani Koprivnice svakoga dana pokazuju kako žele živjeti u ovom gradu. Da bismo ostvarili tu Koprivničku bajku – a to je uljuđena, normalna, razvijena Koprivnica – moramo, svatko od nas, dati najbolje od sebe. Tako ćemo ovu našu bajku živjeti svaki dan – poručio je gradonačelnik Jakšić.

Snimio Marko Horvat.

Zahvalivši sugrađankama i sugrađanima na uspješnoj godini koja je za nama, gradonačelnik je ocijenio da smo svi zajedno ostvarili više negoli se na početku godine moglo očekivati i nadati:

– Ostvarili smo snažnu financijsku konsolidaciju, snažno razduživanje gradskih financija pri čemu smo pokrenuli investicije na koje doista možemo biti ponosni. Uspjeli smo povući dosad rekordnu sumu europskih sredstava. Upravo su nam ona omogućila da već ove godine pokrenemo izgradnju Inkubatora kreativnih industrija, i uređenje spojne ceste naših prigradskih naselja Reka i Starigrad, i energetsku obnovu škole Braća Radić. Odmah poslije Nove godine krećemo s novim projektima: to su izgradnja novog vrtića u Starigradu, reciklažno dvorište, energetska obnova Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski…
A prema pokazateljima stalnog snaženja koprivničkog gospodarstva, duboko vjerujem da ovaj grad i građani imaju snage za veliki iskorak.

U uvjerenju u bolju budućnost koja je pred nama, gradonačelnik Jakšić uputio je i prigodnu novogodišnju čestitku:

– Drage Koprivničanke i Koprivničanci, svi ljudi dobre volje koji često posjećujete naš grad ili ga gledate izdaleka, svima vam skupa zahvaljujem na svemu što smo uspjeli ostvariti ove godine; na svem smijehu, veselju, ali i suradništvu u nekim teškim situacijama koje znaju biti i za suze. Upravo zbog vas jako vjerujemo u ovaj grad, u našu Koprivnicu i uvjeren sam da u novoj 2019. godini, pa i u godinama koje će doći, svi skupa možemo napraviti jako puno. Možemo i dalje čuvati Koprivnicu kao jako lijepo i jako uređeno, jako kvalitetno, nama Koprivničancima najljepše mjesto za život. Sretna vam nova 2019. godina!

Slušaj uživo
zatvori