Četvrtak, 10. listopada 2024.

Vrtić u Starigradu polazit će šezdesetak mališana, a bit će zaposleno sedmero ljudi

Gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić jutros je javnosti službeno predstavio projekt novog vrtića koji će biti izgrađen u prigradskom naselju Starigrad.

Iako je bilo neizvjesno hoće li ovaj projekt dobiti EU potporu, to se ipak dogodilo. Informacija o odobrenju financijske potpore stigla je u Koprivnicu prošli tjedan, a u petak je u Zagrebu bilo i potpisivanje ugovora. Njime je definirano da je iz Programa ruralnog razvoja, kojemu je cilj unapređenje životnih i radnih uvjeta u ruralnim područjima, za novi vrtić u Koprivnici odobreno 6.437.702 kn, dok će Grad iz svog proračuna morati izdvojiti 1.969.780 kn.

– Radi se o apsolutno novom vrtićkom objektu koji bi trebao zadovoljiti potrebe za tri skupine mališana, sve skupa za njih 66. Otvara nam se prostor za zapošljavanje sedam novih ljudi i ono što bih volio naglasiti – time konačno idemo prema Barcelonskoj deklaraciji o kojom smo u posljednje vrijeme imali podosta rasprava. Također ostvarujemo i ono što želimo od Dječjeg vrtića Tratinčica – da smanjimo broj objekata, da rasteretimo i smanjimo grupe, ali i da pokažemo da nam je doista cilj ravnomjeran razvoj grada Koprivnice. Ovo je drugi takav iskorak nakon Reke koja je davno prije nas prva ušla u takvu priču. Želja nam je da prigradska naselja imaju svoje novosagrađene vrtićke objekte u apsolutno novoj funkciji i novom obliku – rekao je gradonačelnik Jakšić.

Izvor: koprivnica.hr

Rok za iz gradnju je 16 mjeseci – dakle u prvoj polovici 2020., a ovisno o uvjetima gradnje postoji mogućnost da vrtić u Starigradu bude gotov do kraja iduće godine, rekao je gradonačelnik Jakšić te potvrdio i da će iduće godine biti realizirane investicije i u drugim prigradskim naseljima, poglavito na Vinici, Podolicama i Kunovec Bregu:

– Ono što jest sigurno – u 2019. godini spremamo svu potrebnu dokumentaciju i zatvaramo financijsku konstrukciju za izgradnju osnovne škole na Podolicama. No kako ne bi ispalo da ćemo iduću godinu potrošiti samo na rješavanje papirologije – u 2019. idemo s ulaganjima u Područnoj školi Vinica. Sigurno je da će iduće godine tamo biti blagovaonica za topli obrok kao što je i u Starigradu, te kao što smo krajem ove godine to odradili i u Bakovčicama. Dosadašnja zgrada područne škole Vinica ostat će u funkciji – da li samo za vrtić ili i dalje za kombinaciju vrtića i škole i onog dana kad nova škola na Podolicama bude izgrađena i stavljena u svoju funkciju.

Slušaj uživo
zatvori