Ponedjeljak, 29. travnja 2024.

FOTO Udrugama koje brinu o socijalno osjetljivim skupinama uručene vrijedne božićne donacije

Podravska banka ove je godine u suradnji s Koprivničko-križevačkom županijom donirala po pet tisuća kuna osam podravsko-prigorskih udruga i ustanova koje brinu o djeci s teškoćama u razvoju i osobama s intelektualnim teškoćama.

– Nema ljepšega nego okupiti se ovakvim plemenitim povodom kad pomažemo onima kojima je to bitno, da ne kažem presudno. Zaista ste ljudi pred kojima treba pognuti glavu. Nastojim u životu kad mi je teško potražiti neki motiv, a to ste upravo vi koji brinete o svim tim ljudima i djeci. Nama je zadaća pomoći vam na bilo koji način – rekao je na današnjoj svvečanosti župan Darko Koren.

Snimila Nela Carek.

Donacije su dobile koprivničke Udruga za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama Latice, Udruga za terapijsko jahanje Osmijeh, koprivnički Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Podravske sunce, potom Športska udruga slijepih Koprivničko-križevačke županije, đurđevačka Osnovna škola Grgura Karlovčana i tamošnja Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Mali princ te križevački Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju i Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Maslačak iz Križevaca.

– Iako bismo htjeli podržati brojne hvalevrijedne projekte koje provode naše udruge, nažalost ne možemo pomoći svima, stoga odabiremo najpotrebitije, udruge i društva humanitarnog karaktera s posebnim naglaskom na pomaganju djeci i socijalno osjetljivim skupinama društva. Bit će nam izuzetno zadovoljstvo ako ovom gestom barem djelomično poboljšamo kvalitetu života žitelja, posebice djece, kojima je to najpotrebnije i tako uzvratimo lokalnoj zajednici iz koje potječemo i u kojoj djelujemo – poručila je prokuristica Podravske banke Sanda Fuček-Šanjić.

Snimila Nela Carek.

Dobitnici ovogodišnjih donacija novac će iskoristiti za adaptaciju prostora, opremanje kombija i troškove prijevoza osoba s invaliditetom, terapijsko jahanje i nabavu opreme.

– Sretni smo da je zajednica prepoznala naš rad. Mi radimo s dvadesetero djece i nastojimo se širiti. S obzirom na to da smo jednom lijepom humanitarnom akcijom ove godine prikupili dovoljno za kupnju drugog terapijskog konja, lista čekanja koju imamo bit će napokon prazna. Od proljeća će sva djeca krenuti na terapijsko jahanje – zahvalila je, između ostalih, Valentina Kavur, predsjednica Udruge Osmijeh i voditeljica terapijskog jahanja.

Snimila Nela Carek.

Na kraju današnje svečanosti župan i suradnici svima okupljenima i njihovim obiteljima poželjeli su sretan Božić te puno uspjeha i svako dobro u 2019. godini.

zatvori