Ponedjeljak, 29. travnja 2024.

FOTO Umirovljenici preuzeli prve božićnice, Marija Funjak: Tim novcem kupit ću namirnice za blagdane

Počela je podjela božičnica koprivničkim umirovljenicima.

Podsjetimo, ove godine 200 kuna božićnice dobit umirovljenici s prebivalištem na području grada Koprivnice čija mirovina (tuzemna i inozemna) za listopad, zajedno s dodacima, ne prelazi dvije tisuće kuna.

– Odlukom za proračun 2019. i za rebalans 2018. godine odlučeno je da se cenzus s 1800 kuna podigne na 2000 kuna. To će važiti i za božićnice i za uskrsnice. Sama božićnica je ostala 200 kuna. Za to smo osigurali malo veća sredstva s obzirom da nam prve procjene govore da će biti porast broja korisnika božićnice s 1200 na 1500 korisnika. Ovo je jedan samo od malih koraka ili malih pokazatelja i dokaza da nam je stalo do ljudi koji su se odricali za ovaj grad i da im barem na ovaj način pokušavamo malo uljepšati njihove božićne praznike s obzirom da su im mirovine relativno male pa čak i za prosjek Republike Hrvatske – rekao je jutros gradonačelnik Mišel Jakšić.

Umirovljenici svojih 200 kuna u gotovini mogu podići u dvorani vjenčaonice u gradskoj vijećnici uz identifikacijski dokument i odrezak od mirovine za listopad. Kao i prethodnih godina, umirovljenici po svoju božićnicu mogu doći do petka od 9 do 13 sati prema abecednom rasporedu, a nakon toga, od 17. do 21. prosinca na blagajnu Grada Koprivnice, također od 9 do 13 sati.

– Imam 69 godina i ova će mi božićnica pomoći da kupim namirnice za blagdane. Radila sam u tvornici obuće Sloga, mirovina mi je mala, svega 1600 kuna – kazala je umirovljenica Marija Funjak.

zatvori