Ponedjeljak, 29. travnja 2024.

Tko je pripremio najbolji fiš, a tko je bio najuspješniji u ribolovu

U sklopu tradicionalne manifestacije ‘Ribolovci svome gradu’, ove subote održano je i već poznato natjecanje u pripremi najboljeg fiš-paprikaša.

Za Zlatni kotlić grada Koprivnice natjecalo se osam ekipa, a osvojila ga je ekipa Šoderica – Tomislav Pandurić i Dražen Vuljak. Drugi su bili Veseljaci iz Koprivnice – Damir Vuljak i Vlado Filipić, a treći Zlatna ribica HOS iz Virja – Ivan Perih, Denis Ljubić i Paul Lauš.

Sve su ekipe nagrađene peharom organizatora koje im je uručio predsjednik županijskog Športsko ribolovnog saveza Ivan Petak te poklonima sponzora. Najbolji fiš birao je četveročlani ocjenjivački žiri na čelu s Podravkinim Zlatkom Sedlanićem, a vrijedi spomenuti kako su svim natjecateljima ujedno dali i pokoji savjet kako bi im sljedeći fiš bio još bolji.

U nedjelju je održan i sedmi po redu Kup grada Koprivnice u lovu ribe udicom na plovak. Obale jezera Rasinja zauzelo je trinaest ekipa, a prvo mjesto ekipno osvojio je ŠRK Karas Kuzminec. Drugo mjesto pripalo je ŠRK Smuđ Legrad, a treće Laško Celje. Ulov nije bio pretjerano bogat, ali je divno proljetno vrijeme odlično poslužilo i organizatore i natjecatelje.

Pojedinačno, najbolji je bio Dario Čeki iz Teama Orka Maver (Koprivnica), drugi Goran Lipić (Laško Celje) i treći Josip Crkvenec (ŠRK Koprivnica). Ekipe su nagrađene peharima, a pojedinci medaljama koje su im uručili predsjednik županijskog saveza Ivan Petak i predsjednik ŠRK Koprivnica Krešimir Vrhoci.

Najbolji pojedinac Kupa nagrađen je i keramičkim šaranom kojega je izradio kipar Dragutin Ciglar, ujedno i autor Zlatnog kotlića – nagrade za najbolji fiš.

zatvori