Utorak, 30. travnja 2024.

Slaven gostuje na praznom Poljudu, Bogojević: Hajduk je doma protiv svakoga favorit, ali idemo hrabro i agresivno

Nogometaši Slaven Belupa u nedjelju će gostovati kod Hajduka u Splitu u sklopu 15. kola Hrvatski Telekom Prve lige.

Farmaceuti će nedjeljnu utakmicu dočekati kao sedmoplasirana momčad na prvenstvenoj ljestvici, s tri boda manje od Hajduka. Bit će to drugi međusobni susret ovih dviju momčadi ove sezone. Prvi je u Koprivnici završio rezultatom 1:1, a veliku priliku za pobjedu propustio je mladi Bruno Bogojević. Upravo je on najavio nedjeljnu utakmicu za Slavenove službene stranice:

– Gostovanje u Splitu uvijek je teško i zahtjevno. Hajduk je protiv svakog na svom terenu favorit bez obzira na, za njihove standarde, slabiju sezonu koju trenutno igraju. Respektiramo ih, ali ih se ne bojimo. Ako želimo doći do bodova moramo biti hrabri i agresivni, a s obzirom na to kako smo trenirali u posljednja dva tjedna vjerujem da smo spremni odigrati upravo takvih 90 minuta. Neće biti lako, to je sigurno, ali u Split idemo s ambicijom osvajanja bodova – kazao je Bogojević.

Unatoč promjenama u stručnom stožeru, atmosfera u momčadi je, kaže Bogojević, pozitivna i dobra:

– Iza nas je rezultatska kriza koja se uvijek mora osjetiti. Svi smo svjesni da možemo i moramo puno bolje i vjerujem da ćemo to pokazati u završnici prvog dijela prvenstva. Na treninzima smo radili maksimalno, atmosfera je dobra i nadam se da će se to vidjeti i u nedjelju u Splitu. Prvi dojam o radu s trenerima Ivicom Sertićem i Vedranom Purićem i njihov cijelim stožerom je i više nego pozitivan. Od prvog dana kada su nas preuzeli počeli su nam objašnjavati svoje ideje koje smo uvježbavali u ovih dva tjedna i svi zajedno se veselimo gostovanju u Splitu – zaključio je mladi hrvatski reprezentativac.

Utakmica na Poljudu počinje u nedjelju u 15 sati, a na tribinama neće biti gledatelja jer je Hajduk kažnjen zbog nereda u derbiju protiv Dinama krajem rujna.

zatvori