Ponedjeljak, 7. listopada 2024.

FOTO Bezidejni Slaven Belupo izgubio od Osijeka

Nogometaši Slaven Belupa danas su na Gradskom stadionu Ivan Kušek Apaš odigrali susret 14. kola Hrvatski Telekom Prve HNL protiv momčadi Osijeka.

Osijek je odmah na početku susretu preuzeo posjed lopte u svoju korist, a Slaven Belupo je svoju priliku čekao iz kontre.

Prvu ozbiljniju situaciju vidjeli smo u 17. minuti utakmice, ali Doležal je loše primio centaršut i spetljao se pred gostujućim vratarom.

U 27. minuti utakmice gosti imaju veliku šansu za vodstvo. Marić je neometan pucao iz vrha šesnaesterca, ali lopta je prošla tik uz vratnicu.

Ponovno zanimljiva situacija u gostujućem šesnaestercu. Delić je uspio prihvatiti jednu odbijenu loptu, ali njegov udarac blokirao je pouzdani Škorić.

Uzvraćaju i nogometaši Osijeka u 39. minuti. Hajradinović je lijepo potegao s 25 metara, ali nije bilo preciznosti u njegovom udarcu. Dvije minute kasnije, Škorić je imao sjajnu šansu nakon ubačaja iz slobodnog udarca, ali nije dobro zahvatio loptu i mreža Filipovića ostaje netaknuta.

U 43. minuti Aparicio sjajno puca s 20 metara, ali njegov udarac odlazi tik pored vratnice.

Na predah se otišlo s rezultatom 0:0, obje momčadi imale su svoje prilike, ali nema pravog udarca po okviru vrata.

U 59. minuti utakmice Osijek je poveo. Marić je dao sjajnu povratnu loptu za Hajradinovića koji je topovskim udarcem pospremio loptu ispod grede.

Slaven Belupo nikako da stvori šansu iz igre. U 79. minuti utakmice Gordana je ubacio iz slobodnog udarca, ali obrana Osijeka bez problem ispucava loptu iz svojeg šesnaesterca.

Deset minuta prije kraja susreta Osijek je stigao i do drugog zgoditka. Pilj je fantastično pogodio iz slobodnog udarca s nekih 20 metara iskosa i odveo Osijek na velikih 2:0.

Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao i Osijek je slavio s konačnih 2:0. Iako je Slaven imao svoje šanse, sve je to bilo nedovoljno konkretno.

Sastav Slaven Belupa: Filipović, Međimorec, Nowak (od 61. Goda), Aparicio (od 55. Gordana), Delić (od 80. Jelić), Doležal, Bačelić Grgić, Lima Cruz, Puclin, Karamarko, Musa
Na klupi: Marković, Zirdum, Goda, Jelić, Gordana, Jajalo, Dolček
Trener: Tomislav Ivković

Sastav Osijeka: Malenica, Gutieri, Boban (od 85. Štrkalj), Kamenar ( od 78. Pilj), Mudražija (od 90. Pervan), Škorić, Grgić, Marić, Hajradinović, Janža, Ćavar
Na klupi: Santini, Dugandžić, Štrkalj, Pilj, Pervan, Šutalo, Stavitski
Trener: Zoran Zekić

Hrvatski Telekom Prva HNL – 14. kolo
Subota, 10. studenog, Gradski stadion Ivan Kušek Apaš, 15:00
Slaven Belupo – Osijek 0:2 (0:0)

Slušaj uživo
zatvori