Srijeda, 9. listopada 2024.

Markulin: Kamp na Cerinama nikad nije trebao biti HNS-ov već gradski i Slavenov, u ovom trenutku to nije realno

Što se tiče kampa na Cerinama, to nikad nije trebao biti kamp Hrvatskog nogometnog saveza, jer savez neće graditi kamp; to je trebao biti kamp Škole nogometa grada Koprivnice i NK Slaven Belupa.

Rekao je to na upit Drave.info predsjednik županijskog nogometnog saveza Robert Markulin, podsjetivši na to da je Savez doista poslao pismo namjere u Koprivnicu:

– Savez je prije dvije godine poslao dopis koji su potpisali Šuker i Vrbanović da su spremni sufinancirati projekt izgradnje kampa u Koprivnici s milijun eura. Ti papiri postoje, ima ih NK Slaven Belupo, poslani su Gradu, ima ih i Županija. Cijelo ovo vrijeme, dvije godine, nitko ni s jednim dokumentom nije reagirao na to! Tako da na Cerinama može biti kamp NK Slaven Belupa i gradske Škole nogometa, a ne Hrvatskog nogometnog saveza. I važno je pojasniti: HNS nema svoj kamp ni u Zagrebu, ni u bilo kojem drugom dijelu Hrvatske osim što koristi terene nogometnih kampova. U posljednje vrijeme reprezentacija koristi terene na Rujevici koje je izgradila HNK Rijeka. NK Osijek gradi vlastiti kamp u Osijeku s deset terena.

Na konkretan upit je li Hrvatski nogometni savez još uvijek spreman uložiti milijun eura u kamp u Koprivnici, Markulin je odgovorio:

– Ja to više ne znam. U ono vrijeme je bio. Vjerojatno će sigurno pomoći. No, s obzirom na situaciju u Gradu i Nogometnom klubu Slaven Belupo, teško da je realno da se ulazi u takvu investiciju. Na žalost.

Koliki je iznos u pitanju Markulin ovog trenutka ne zna. No, sjeća se da je Grad trebao dati zemljište i infrastrukturu, Hrvatski nogometni savez je najavio da će koprivnički kamp sufinancirati s milijun eura, dok je ostale troškove trebao pokriti klub Slaven Belupo.

– Mislim da u ovom trenutku to nije realno s obzirom na nedostatak financijskih sredstava – kazao je Markulin.

Markulin je podsjetio i na to da je Hrvatski nogometni savez tijekom posljednjih nekoliko mjeseci uložio više od 5 milijuna kuna u uređenje terena u Koprivnici koji je u vlasništvu Grada. I dok je ostalih pet gradova, upozorava Markulin, uložilo po milijun i pol do dva milijuna kuna u pripremu terena za postavljanje umjetne trave, u Koprivnici je to platio NK Slaven Belupo jer se Grad očitovao da za tu namjenu nema predviđenih sredstava. U posljednja dva tjedna Hrvatski nogometni savez je Slaven Belupu poslao i dodatnih 300.000 kuna za kupnju dviju kosilica za održavanje terena.

Markulin kaže i da dvoji je li spreman ponovno se angažirati na lobiranju za novac za Koprivnicu jer je to učinio prije dvije godine, a pozitivan odziv odgovornih iz Koprivnice je – izostao.

Slušaj uživo
zatvori