Srijeda, 9. listopada 2024.

NOGOMETNI KAMP NA CERINAMA Jakšić: Mahalo se s pismima namjere, s milijun eura, a iz HNS-a se više ne javljaju

Iduća će godina biti godina pripreme za vanjske bazene na Cerinama, čija bi izgradnja trebala startati u 2020. godini.

Rekao je to gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić, podsjetivši da je još prije petnaestak godina zacrtano da prostor Cerina bude zona sporta i rekreacije. Čak je, kaže gradonačelnik Jakšić, stigla i jako pompozno najavljena inicijativa o izgradnji nogometnog kampa Hrvatskog nogometnog saveza:

– Mahalo se s pismima namjere, s milijun eura, puno su se puta postavljala pitanja što Grad radi i želimo li to uopće. Mi smo do sada uložili 80 tisuća kuna u određene projektne zadatke i sve ono što je potrebno da bi projekt mogao zaživjeti. Sad nam polako dolaze upitnici što ćemo dalje. U skladu s tim, neke ugovore moramo raskinuti ili dalje trošiti proračunski novac. No na žalost, iz Hrvatskog nogometnog saveza više se nitko ne javlja.

Zemljište i infrastruktura na Cerinama su spremni i ako postoji milijun eura, može se početi graditi, poručio je gradonačelnik Koprivnice te najavio sljedeći potez Zrinskog trga:

– Stoga ćemo i od predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Davora Šukera, i od njegovih izvršnih direktora, ali i od predsjednika Županijskog nogometnog saveza Roberta Markulina zatražiti jasan, koncizan odgovor da l’ to postoji ili je to bilo samo jedno lijepo složeno pismo namjere da malo zabavimo javnost. Grad je spreman biti partner na tom projektu. Komunalac je i kroz Bazene i sve ono što već sad tamo imamo spreman biti partner na tom projektu. I ako postoji dobra volja, siguran sam da ga možemo ostvariti.

Gradonačelnik je uvjeren da postoje i drugi snažni argumenti koji idu u prilog izgradnji kampa Hrvatskog nogometnog saveza upravo u Koprivnici

– Moram reći da su Podravka, Belupo, Slaven Belupo nositelji kvalitete nogometa i tog segmenta sporta u cijeloj regiji sjeverozapadne Hrvatske. Osobno smatram da je Koprivnica zaslužila isto takav kamp i injekciju HNS-a. Ako se nešto takvo radi svako malo u Zagrebu, radilo se u Rijeci, radi se u Osijeku, a pojavile su se priče da bi se radilo i u Varaždinu… Nemam ništa protiv Varaždina, dapače, imam tamo puno prijatelja, no nekad se moraju podvući crte, proanalizirati postignute rezultate i tada postaje jasno da u ovoj tranši to ipak zaslužuje Koprivnica.

– Sad je ipak sve ostalo na našim ljudima u tijelima Hrvatskog nogometnog saveza, da l’ imaju dovoljno hrabrosti i moći da ono što su ovaj grad i sport ovoga grada zaslužili – zajedno i ostvarimo, poručio je gradonačelnik Jakšić.

Slušaj uživo
zatvori