Utorak, 15. listopada 2024.

DAN LJUBAZNOSTI Vozači koji su pazili na pješake danas su dobili maćuhice

Preventivna akcija prometnih jedinica Policijske uprave koprivničko-križevačke pod nazivom ‘Dan ljubaznosti’ provedena je danas i u Koprivnici.

Policijski službenici na dva mjesta u gradu provjeravali su poštuju li vozači prometne propise, osobito one koji se odnose na sigurno kretanje pješaka pješačkim prijelazima – kod “zebre” na Florijanskom trgu i u Ulici Željka Selingera. Vozači koji su pokazali da propuštaju pješake i voze u skladu s pravilima dobili su mali poklon – sadnicu maćuhice.

– Preventivnom akcijom “Dan ljubaznosti” želi se senzibilizirati vozače motornih vozila na stradavanje pješaka i ukazati im na činjenicu da nepoštivanje prometnih propisa te nepropuštanje pješaka koji se kreću ili se spremaju kretati obilježenim pješačkim prijelazima uvelike doprinosi teškom stradavanju pješaka u prometu na cestama – poručili su iz policije.

U akciju se uključio i Grad Koprivnica. Gradonačelnik Mišel Jakšić i njegove zamjenice Ksenija Ostriž i Melita Samoborec dijelili su poklone vozačima koji su poštivali prometne propise.

Iz policije navode i kako su tijekom devet mjeseci ove godine na području naše Policijske uprave pješaci sudjelovali u 21 prometnoj nesreći, među kojima i jednoj s poginulom osobom. Na pješačkim prijelazima zabilježeno je devet prometnih nesreća, a skrivili su ih vozači koji nisu poštivali pravo prednosti prolaska pješaka.

Slušaj uživo
zatvori