Srijeda, 9. listopada 2024.

Jakšić: Nećemo čekati, učenici škole na Vinici dobit će tople obroke bez obzira na školu Podolice

Blagovaonice u koprivničkim područnim školama – topli obroci za učenike tih škola i dalje su aktualna tema.

Tako je nezavisni gradski vijećnik Miodrag Maričić primijetio da je, nakon Starigrada, konačno na redu i Vinica:

Miodrag Maričić. Snimio Marko Posavec.

– Područna škola Starigrad je, nakon otprilike dvije godine natezanja, konačno dobila kuhinju s toplim obrokom. Bio bi red da sada i Područna škola Vinica također dobije priliku za topli obrok, tim više što djeca u područnoj školi prehranu plaćaju kao i u matičnoj. Pretpostavljam da to ne bi trebao biti velik problem jer je kupljeno dostavno vozilo pa je dostava toplog obroka sitnica – pojasnio je nezavisni Maričić te zamolio gradonačelnika Koprivnice odgovor na pitanje: Kada djeca u Područnoj školi Vinica mogu očekivati topli obrok?

– Što se tiče Grada Koprivnice, natezanja nije bilo – uzvratio je gradonačelnik Mišel Jakšić, podsjetivši da je nekoliko puta pričao o tom problemu, i na sjednicama Gradskog vijeća i na viničkom zboru mještana:

Mišel Jakšić. Snimio Marko Posavec.

– Područna škola Vinica naprosto je bila talac stanja oko planirane nove škole Podolice. No, mi smo imali nekoliko naših internih sastanaka, odradili smo nekoliko analiza… Donesena je odluka i zaključak da će, bez obzira na Osnovnu školu Podolice, taj prostor funkcionirati, pa i kad će ići Osnovna škola Podolice. U tijeku je crtanje idejnog rješenja, nakon toga slijedi projektiranje kako bismo iduće godine mogli urediti blagovaonicu za topli obrok u Područnoj školi Vinica. Također, moram izvijestiti javnost da je blagovaonica za Područnu školu Bakovčice isto tako riješena.

Gradonačelnik Jakšić pojasnio je da je trebalo devet mjeseci da resorno ministarstvo izda dozvolu za blagovaonicu. Slično je, kaže gradonačelnik Jakšić, i sa studentskom menzom. Stoga ne prihvaća odgovornost Gradske uprave za nečinjenje ministarstva, zaključio je gradonačelnik.

Slušaj uživo
zatvori