Petak, 11. listopada 2024.

Domu zdravlja i ambulantama stiže medicinska oprema vrijedna više od dva i pol milijuna kuna

Županijskom Domu zdravlja i koncesijskim ambulantama stiže medicinska oprema vrijedna 2,7 milijuna kuna.

Ugovori o nabavi potpisani su danas u županijskom sjedištu u Nemčićevoj, a kupit će se ultrazvuci i za njih potrebna oprema te medicinsko-tehnički uređaji poput prenosivog EKG-a, defibrilatora, aparata za davanje kisika i tako dalje.

Nastavak je to projekta POZDRAV koji će omogućiti, podsjetio je prilikom potpisivanja ugovora koprivničko-križevački župan Darko Koren, poboljšanje standarda zdravstvenih usluga u Podravini i Prigorju.

– Dosad smo odradili dio građevinskih radova koji se odnose na deprivirana područja, a kako bi se u dijelu terenskih ambulanti poboljšali uvjeti rada. To su većinom bile ambulante liječnika u koncesiji. Nabavili smo informatičku opremu za liječnike, odradili smo taktilne staze gdje je bilo potrebno te adaptirali elektro-instalacije u sve tri ispostave Doma zdravlja – rekla je ravnateljica Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije Marija Krajina.

Konkretnije, u sklopu projekta nedavno su dovršeni manji infrastrukturni zahvati na ordinacijama u općinama Kloštar Podravski, Drnje, Hlebine, Sveti Ivan Žabno, Virje, Gola te Podravske Sesvete, kao u prostorima županijskog Doma zdravlja u Koprivnici i Đurđevcu, a nabavljena je i medicinska oprema za ginekološke ordinacije ukupno vrijedna gotovo 260 tisuća kuna.

Podsjetimo, projekt POZDRAV vrijedan je više od osam milijuna kuna. Od toga je 80% novca financirano iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a oko milijun i 300 tisuća kuna izdvojila je Županija.

U trećoj fazi projekta nabavit će se oprema za ambulante dentalne i fizikalne medicine u Đurđevcu i Križevcima.

Slušaj uživo
zatvori