Petak, 11. listopada 2024.

POTPISAN UGOVOR Počinje gradnja koprivničkog Inkubatora kreativnih industrija

Križevački Radnik gradit će Inkubator kreativnih industrija u Koprivnici.

Riječ je o zgradi na 14440 kvadrata na dvije etaže s 30 ureda i co-working prostorom u kojoj će u fazi inkubacije biti mjesta za četrdesetak tvrtki, a ugovor vrijedan 14 milijuna kuna potpisan je danas u gradskoj upravi.

– Ovo je najveće ulaganje u poduzetničku infrastrukturu u županiji u ovoj godini. Naravno da se od grada koji čini dvije trećine, odnosno sedamdesetak posto svih gospodarskih aktivnosti u županiji, to i očekuje. Vjerujem da ćemo ovim projektom omogućiti gospodarstvu i onima koji žele ući na tržište sa svojim idejama omogućiti kvalitetne prostore koji će dati ponešto vjetra u leđa gospodarstvu Koprivnice  – rekao je koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić.

Marijan Biljan i Mišel Jakšić. Snimila Nela Carek.

Radovi na Inkubatoru kreativnih industrija počet će 22. listopada, a trebali bi biti gotovi u roku 250 radnih dana. Posao je dobila tvrtka iz naše županije, a član Uprave Radnika Marijan Biljan tijekom potpisivanja ugovora istaknuo je da će na izgradnji koprivničkog Inkubatora raditi isključivo Podravci i Prigorci.

– Htio bih napomenuti da ćemo mi, kao tvrtka iz ove županije, angažirati i radnike s područja grada i županije. Gledat ćemo da na zgradi rade lokalni radnici – istaknuo je.

Podsjetimo, svih 14 milijuna kuna za izgradnju Inkubatora kreativnih industrija osigurala je Europska unija iz svog Fonda za regionalni razvoj.

Izvor: Koprivnički poduzetnik.
Slušaj uživo
zatvori