Utorak, 30. travnja 2024.

KAD SE MNOGE (MALE) RUKE SLOŽE Stigla je Dorina!

Koliko su vrijedne humanitarne akcije, veliki angažman volontera i odaziv građana, pokazala je i akcija Veliko srce za veliki Osmijeh.

Veliko srce svih sudionika rezultiralo je velikim osmijehom ali i onim što su svi željeli – u štalu ergele u Peterancu stigla je – Dorina.

Ona je terapijski konj, odnosno kobila pa će i djeca s liste čekanja Udruge Osmijeh konačno moći na terapijsko jahanje.

Izvor: Veliko srce za veliki osmijeh (Facebook).

Tijekom akcije, od 15. kolovoza do 27. rujna, prikupljeno je 18.970 kuna. Tim je novcem kupljena Dorina i potrebna oprema. Dorina je, kako su objavili iz Podravkine udruge volontera PULS kobila s dosta “staža u nogama” tako da je zapravo spremna za svoje korisnike nakon što prođe fazu prilagodbe i nakon što voditeljica jahanja za osobe s invaliditetom Valentina Kavur procijeni da je psihički i fizički spremna.

Osim kupnje konja, novcem od akcije roditeljima trenutnih korisnika sufinancirana je članarina sljedeća 3 mjeseca.

No kako bi akcija u potpunosti bila uspješna, iz Udruge PULS žele pomoći u brizi i njezi o konjima terapeutima. Uz novu Dorinu, to je još Camila, kobila koja je već duže vrijeme na raspolaganju djeci za terapijsko jahanje.

Godišnji troškovi održavanja jednog konja terapeuta iznose oko 20 tisuća kuna, a uključuju hranu, dodatke prehrani, njegu, smještaj te preventivne veterinarske i potkivačke zahvate.

Dakle, daljnje akcije i mogućnosti da ponovo pokažemo svoju dobru volju i humanost, slijede.

zatvori