Petak, 11. listopada 2024.

FOTO/VIDEO Koprivnički vrtićarci i osnovnoškolci zajedno su proslavili Dječji tjedan

Dječji tjedan obilježen je danas i u Koprivnici.

Na glavnom gradskom trgu okupili su se mališani iz dječjih vrtića i škola koji su tradicionalno izvjesili poruke odraslima, a potom su neke od njih odnijeli gradskim čelnicima. Ispred djece obratio im se član dječjeg Gradskog vijeća Matija Šimek:

– Mi, kao djeca grada Koprivnice, smatramo da smo premalo uključeni u gradske projekte. Htjeli bismo da se to promijeni i da već od sada budemo više uključeni i da se i nas pita za mišljenje. Stoga predlažem da od iduće školske godine, za vrijeme Dječjeg tjedana, dobijemo ključeve grada. Mi u sedam dana možemo pokazati što znamo.

Koprivničke mališane pozdravila je zamjenica koprivničkog gradonačelnika Melita Samoborec:

– Obilježavamo Dječji tjedan dugi niz godina, a s ciljem da čujemo vaše mišljenje, važe želje i da bismo vam u Koprivnici osigurali što sretnije djetinjstvo.

Inače, Dječji tjedan u Koprivnici organizira Društvo Naša djeca i Dječje gradsko vijeće s ciljem upozoravanja najšire javnosti o potrebi ostvarivanja svih dječjih prava.

U Dječjem tjednu održavaju su se i razne druge zabavne aktivnosti za najmlađe pa je pored ostalog Društvo naša djeca priredilo četiri Bajkaonice u osnovnim školama Đuro Ester i Braća Radić te u vrtiću Tratinčica.

Djecji tjedan u Koprivnici

Objavljuje Drava.info u Petak, 5. listopada 2018.

Slušaj uživo
zatvori