Srijeda, 9. listopada 2024.

NOVA APLIKACIJA, NOVE CIJENE Parkiranje u Koprivnici poskupljuje, ali još uvijek je najjeftinije od svih gradova u okolici

Koprivnica u ponedjeljak, 1. listopada uvodi novu mogućnost naplate parkiranja. Riječ je o mobilnoj aplikaciji ‘PayDo’.

Pajdo, kako ga zovu u žargonu, jednostavna je aplikacija koja građanima olakšava naplatu parkiranja i to besplatno. Rekao je to tijekom jutrošnjeg predstavljanja aplikacije, održanog u koprivničkom Komunalcu, Mario Hegedüs iz tvtke Infoart:

– Radi se o relativno novoj usluzi koja je krenula početkom ove godine. I evo, zahuktala se, već je došla do 25. grada u Hrvatskoj. Radi se o mobilnoj web aplikaciji koja omogućava brzo i jednostavno plaćanje parkiranja. U odnosu na postojeća rješenja ima svojih prednosti.

Među prednostima svakako su jednostavno korištenje te plaćanje parkiranja bez troškova usluge plaćanja, istakao je Hegedüs sumirajući:

– Zašto PayDo, odnosno Pajdo? U potpunosti je besplatan i povoljniji za krajnje korisnike; ukida dodatne troškove plaćanja parkiranja; dostupan je svim korisnicima – građanima, turistima, strancima i poslovnim korisnicima; omogućava ne samo satne karte već i ostale parkirne karte – dnevne, mjesečne, godišnje, te plaćanje naloga izdanih od strane kontrolora. A s obzirom na to da nudi i neke promocije, omogućava još povoljniju cijenu parkiranja.

A s novim tehnološkim mogućnostima dolazi i nova organizacija te poskupljenje parkiranja u Koprivnici. Potvrdio je to član Uprave Komunalca Goran Međurečan:

– Da, od prvog listopada će doći i do nekih promjena cijena. Parkiranje u prvoj zoni koštat će četiri, u drugoj tri, a u trećoj dvije kune. I u prvoj zoni vrijeme parkiranja ograničava se na dva sata.

Na novinarski upit zašto poskupljuje parkiranje u Koprivnici, odgovorila je predsjednica Komunalčeve Uprave Nataša Tetec:

– Mislim da ste vidjeli mogućnosti koje nudimo. Svako povećanje, odnosno dodatna usluga koju uvodimo, nosi određene troškove. A dosadašnje cijene parkiranja nisu pokrivale ekonomsku cijenu troškova parkiranja u gradu. Moramo raditi i biti samoodrživi. Znači ovako: da bismo se pokrili, moramo ići s ovim cijenama.

Član Uprave Goran Međurečan dodao je i da su cijene parkiranja u Koprivnici trenutno najniže od svih gradova u okolici. Podsjetio je i na to da je Gradsko vijeće svojom odlukom omogućilo svojevrsno uvođenje reda: formirane su nove zone i tako će se točno znati koja lokacija spada u koju zonu. Raspisan je i tender za nove parkirne aparate, parkirna mjesta označena su novom bojom, a kod sajmišta je uređeno novih 40 parkirnih mjesta. Uz to, pri kraju su dogovori s policijom koji će omogućiti da u Koprivnici funkcionira i pauk. Tako će se on, barem povremeno, pojaviti i na našim ulicama, zaključio je Međurečan.

Slušaj uživo
zatvori