Subota, 27. travnja 2024.

FOTO Slaven Belupo bio je bolji na terenu, ali je podijelio bodove s Rudešom

Nogometaši Slaven Belupa u osmom su kolu Hrvatski Telekom Prve lige remizirali s Rudešom. Utakmica je završila rezultatom 1:1, a jedini pogodak za Farmaceute postigao je Jelić.

Trener Tomislav Ivković u odnosu na prošlotjednu utakmicu s Lokomotivom napravio je dvije promjene u sastavu. Umjesto Gordane i Mendyja mjesta u prvih 11 pronašli su Bačelić Grgić i Jelić. Slaven je već u prvoj minuti propustio veliku priliku. Bongongui je oteo loptu na 20-ak metara od gola gostiju i pucao, ali je njegov udarac obranio gostujući vratar. Samo tri minute kasnije Jelić je bio u stopostotnoj šansi, ali je ponovno vratar Rudeša bio uspješniji. U 8. minuti pokušao je i Bogojević, ali je obrana gostiju blokirala njegov udarac.

Slaven je na terenu bio puno bolja momčad. U 26. minuti svoj udarac je oprobao i Puclin, no rezultat je ostao 0:0. Premoć na terenu Slaven nije kapitalizirao ni u 32. minuti kada je s bijele točke bio neprecizan Bačelić Grgić. Najstrožu kaznu napravio je Oluić, a za to je kažnjen crvenim kartonom. U samoj završnici Puclin je ponovno bio u izvrsnoj prilici, ali je iz idealne situacije promašio vrata gostiju.

Kako je završilo prvo poluvrijeme tako je počelo i drugo. Bongongui je odlično centrirao, a Jelić glavom loptu poslao tik pokraj vratnice. Napokon je gostujuća obrana kapitulirala u 55. minuti. Bongongui je izvrsno pronašao Jelića koji s otprilike sedam metara matira Banića za 1:0. Samo četiri minute kasnije pokušao je Bongongui, ali je rezultat ostao isti.

Odličan udarac uputio je Gordana u 66. minuti, ali je Banić krajnjim naporom obranio njegov udarac. U 82. minuti Musa je dobio drugi žuti, odnosno isključujući crveni karton. Iskoristili su to gosti samo tri minute kasnije kada je Vojković matirao Markovića za 1:1.

Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao. U idućem kolu Farmaceuti gostuju na Rujevici kod Rijeke.

Koprivnica, Gradski stadion – 21.09.2018. 8. kolo Hrvatski Telekom Prve lige
NK Slaven Belupo – NK Rudeš 1:1 (0:0)
Slaven Belupo: Marković – Šarlija, Međimorec, Musa – Bogojević (od 46. Mendy), Vidović, Puclin (od 51. Gordana), Delić – Bongongui, Bačelić Grgić (od 71. Aparicio) – Jelić. Trener: Tomislav Ivković
Rudeš: Banić – Oluić, Jukić, Obanor – Vojković, Kalik (od 61. Aires da Silva), Marques, Falinski (od 81. Vazda), Boršić (od 71. Soldo) – Mrkonjić, Vojković. Trener: Ivan Matić.
Suci: Marko Matoc, Vedran Đurak, Marko Stolnik, Tomislav Bionda
Delegat: Krešimir Glavina
Žuti kartoni: Musa 65′, 82′, Aparicio 90′ (Slaven Belupo); 45′ Jukić, Banić 90′ (Rudeš)
Crveni kartoni: Musa 82′ (Slaven Belupo); Oluić 32′ (Rudeš)
Strijelci: 1:0 Jelić 55′, 1:1 Vojković 85′

zatvori