Subota, 5. listopada 2024.

DRAVA SRUŠILA BORAC Kapetan Zoran Jurkić: Nitko ne može doći u Novigrad i reći da je favorit

Jučer je kompletirano drugo kolo Prve županijske nogometne lige.

Svakako najveće iznenađenje u drugom kolu priredila je novigradska Drava. Oni su na domaćem terenu ugostili favorizirani Borac iz Imbriovca i u napetoj utakmici slavili s 2:1.

– Pobjeda protiv Borca nije nam iznenađenje, nitko ne može doći u Novigrad i reći da je favorit. – istaknuo je kapetan novigradske Drave Zoran Jurkić.

Drava je sjajno ušla u utakmicu, konstantno su prijetili i zasluženo poveli preko Horvatinovića.

– U utakmicu smo ušli napadački i odmah na početku smo postigli pogodak za vodstvo. Međutim, nedugo nakon pogotka ozlijedio nam se Mihoković, ali to nas nije pokolebalo. Konstantno smo pritiskivali Borac, pogađali smo stativu i gredu te promašili nekoliko zicera – opisao je Jurkić.

Gledatelji su u drugom poluvremenu mogli vidjeti pravu borbu na sredini terena.

– Dogovorili smo se na predahu da ni u kojem slučaju ne smijemo stati s igrom, pokušali smo se nametnuti na sredini terena. Međutim, pomalo neiskusno smo zaradili crveni kartom i osjetili smo da nam se u redove uvukla nervoza. Borac nas je brzo kaznio i postigli su pogodak – rekao je Jurkić.

Borac je izjednačio preko Mikora i krenuli su po drugi pogodak kako bi preokrenuli rezultat u svoju korist. Međutim, novigradska Drava zabila je gol za veliku pobjedu “sa zvukom sirene”, strijelac je ponovno bio Horvatinović.

– Uspjeli smo se podići nakon isključenja, pokazali smo nevjerojatan karakter i zalaganje do kraja utakmice i s igračem manje zabili smo za pobjedu koja je apsolutno zaslužena. Bili smo bolja momčad i pokazali smo timski duh – rekao je Jurkić.

Iako se Drava u prijelaznom roku pojačala s nekoliko provjerenih igračkih imena, pobjeda protiv aktualnog prvaka Borca ipak je iznenađenje među nogometnom publikom koja prati županijske lige.

– Zahvalio bih i našim vjernim navijačima kojih je bilo puno i stvarno su dali sve od sebe kako bi pridonijeli ovoj pobjedi – zaključio je Jurkić.

Drava je sezonu otvorila porazom u Svetom Ivanu Žabnu. Izgubili su od tamošnjeg Tomislav-Radnika s 3:2 i sigurno će im ova pobjeda protiv Borca dati “vjetar u krila” kako bi nastavili s dobrim rezultatima.

Ovog vikenda gostuju kod Tehnike, a ako ponove sjajnu igru kao protiv Borca mogli bi upisati nova tri boda.

Borac će pak iskupljenje za poraz tražiti protiv Kunovca pred domaćim navijačima.

Slušaj uživo
zatvori