Nedjelja, 6. listopada 2024.

Kradljivci iz nezaključanih automobila odnijeli vrijedne predmete

Tijekom vikenda zabilježena su dva kaznena djela krađa vrijednih predmeta iz automobila, izvijestili su jutros iz Policijske uprave koprivničko-križevačke.

U petak oko 18.35 sati u Đurđevcu na Radničkoj cesti iz nezaključanog osobnog automobila nepoznati počinitelj je otuđio mobitel, oštetivši vlasnicu za nekoliko tisuća kuna, a tijekom noći s 25. na 26. kolovoz u Virju u Ulici Ferde Rusana nepoznati počinitelj je iz nezaključanog osobnog automobila otuđio novčanik s novcem i dokumentima, oštetivši vlasnika za nekoliko stotina kuna.

Iz Policijske uprave stoga još jednom upozoravaju građane da se zaštite od sličnih provala i krađa.

Kradljivci vozila traže najlakšu metu i iskoristit će svaku priliku koju ste im pružili.
Uvijek zaključajte svoje vozilo, čak i onda kad je parkirano u garaži, dvorištu ili na prilazima kuće. Provjerite da su sva vrata zatvorena, uključujući i prtljažnik. Pobrinite se da su svi prozori zatvoreni, uključujući i krovni prozor.

Ne ostavljajte torbice, mobitele, ključeve, dokumente ili druge vrijedne stvari na vidljivom mjestu u vozilu – smjestite ih na zaključano mjesto i zaklonjeno od pogleda; auto parkirajte na osvijetljenom i prometnom mjestu (parkirališta trgovina, bolnica i slično).
Nemojte ostavljati svoje vozilo duže vrijeme bez nadzora.

Slušaj uživo
zatvori