Nedjelja, 6. listopada 2024.

FOTO Slaven Belupo vraća se s bodom iz Osijeka, Gordana junak utakmice u 87. minuti

Nogometaši Slaven Belupa došli su do svog trećeg ovosezonskog boda. Na teškom gostovanju u Osijeku Slaven je odigrao 1:1, a prekrasan pogodak za Farmaceute postigao je Gordana u 87. minuti, objavljeno je na službenim internetskim stranicama kluba.

Prvi je zaprijetio Osijek u 7. minuti preko Marića, ali je Marković izvrsnom intervencijom obranio svoja vrata. U 15. minuti veliku priliku imala je naša momčad. Gordana je pronašao Bongonguija koji iz izvrsne situacije s 10-ak metara gađa tek u golmana Malenicu. U 29. minuti pokušao je Hajradinović s otprilike 25 metara, ali je njegov udarac završio pokraj vratnice.

Najbolju priliku u prvom dijelu vidjeli smo osam minuta kasnije. Izvrsno je centrirao Goda, a udarac glavom Bongonguija sa šest metara brani Malenica.

Prvu šansu u nastavku susreta imao je Slaven. Centrirao je Gordana iz kornera, a udarac Vidovića završio je pokraj vratnice. Najbolju svoju priliku Osijek je imao 60. minuti kada je Grgić iz izgledne prilike pucao pored gola.

Domaćin je poveo u 72. minuti. Sudac Jović dosudio je sumnjivi slobodan udarac na 20-ak metara od gola Slavena, a iskoristio ga je Bočkaj za 1:0. Trener Tomislav Ivković bacio je sve karte u napad nakon toga, a isplatilo mu se to u 87. minuti kada je Gordana prelijepo zakucao od prečke loptu u gol za 1:1.

U idućem kolu, u subotu 1. rujna, Slavenaši će po prvi puta ove sezone igrati u Koprivnici. Na Gradski stadion Ivan Kušek – Apaš stiže splitski Hajduk. Bit će to premijerna utakmica na novom hibridnom travnjaku, a igrat će se s početkom u 18:30.

NK Osijek – NK Slaven Belupo 1:1 (0:0)
NK OSIJEK: Malenica – Lončar (od 46. Pilj), Guti, Škorić – Grgić, Mudražija, Lopa (od 61. Boban), Hajradinović, Bočkaj – Marić, Henty. Trener: Zoran Zekić.
NK SLAVEN BELUPO: Marković – Musa, Međimorec, Šarlija (od 77. Jelić) – Karamarko (od 82. Bogojević), Vidović, Puclin, Goda – Bongongui (od 56. Bačelić Grgić), Gordana – Mendy. Trener: Tomislav Ivković.
Suci: Fran Jović (Zagreb), Bojan Zobenica (V. Gorica), Marko Stolnik (Varaždin)
Četvrti sudac: Tino Krečak (V. Gorica)
Delegat: Mladen Žganec (Sv. Nedelja)
Kontrolor: Draženko Kovačić (Križevci)
Strijelci: 1:0 Bočkaj 72′, 1:1 Gordana 87′
Žuti karton: Lončar 9′, Bočkaj 10′, Pilj 91′ (Osijek); Musa 32′, Karamarko 67′, Vidović 70′, Gordana 72′ (Slaven Belupo)
Crveni karton: –

Slušaj uživo
zatvori