Utorak, 30. travnja 2024.

Novi igrač Slaven Belupa stiže iz Izraela: ‘Nakon ponude odmah sam počeo tražiti informacije o klubu, Koprivnici i Hrvatskoj’

Izraelac Roei Gordana novi je igrač Slaven Belupa, objavljeno je maloprije na službenoj stranici kluba.

Veznjak rođen 6. srpnja potpisao je dvogodišnji ugovor, a u naš klub stiže kao slobodan igrač. Gordana je do sada, tijekom cijele svoje karijere, igrao u Izraelu gdje je u 168 utakmica postigao 14 pogodaka. Dodajmo da je u grupnoj fazi Europske lige i kvalifikacijama za Europsku ligu skupio 19 nastupa.

Prošle sezone branio je boje Bnei Yehude iz Tel Aviva u kojoj je bio i kapetan. Zanimljivo je da je njegova bivša momčad odigrala prošle sezone četiri utakmice u kvalifikacijama za Europsku ligu. Gordana je u sve četiri odigrao po 90 minuta, a Bnei Yahudu izbacio je iz kvalifikacija ruski Zenit ukupnim rezultatom 2:1. U svojoj karijeri igrao je i za Hapoel Beer Shevu, Hapoel Tel Aviv i Maccabi Petah Tikvu.

Izraelski veznjak već se ujutro priključio ekipi te je odradio i prvi trening pod paskom trenera Tomislava Ivkovića.

– Nakon što mi je menadžer rekao za ponudu iz Slaven Belupa odmah sam počeo tražiti informacije o klubu, Koprivnici, Prvoj HNL i samoj Hrvatskoj i zaista sam veoma uzbuđen što dolazim ovdje. U razgovoru s direktorom Šimunovićem osjetio sam veliki respekt s njegove strane, ali i veliku podršku. Meni ne preostaje ništa drugo nego mu pokušati na isti način uzvratiti svojim igrama te ponašanjem na terenu i van njega – rekao je po dolasku na Zreče izraelski veznjak i nastavio.

– Kada se prilagodim i naučim sve o suigračima i ligi moći ću više reći o tome što možemo očekivati u novoj sezoni. Nadam se da ću zabijati i asistirati te da ćemo ostvariti svi skupa odličan rezultat. Prvi dojam o suigračima i treneru je i više nego pozitivan. Vidim da smo mlada momčad koja puno radi na treningu. Već jutros sam mogao shvatiti da su treninzi puno intenzivniji ovdje nego u Izraelu – objasnio je Gordana.

Nije propustio poslati poruku navijačima našeg kluba.

– Mogu im poručiti da ću na svakom treningu, a pogotovo utakmici, dati cijelog sebe. Želja mi je pomoći ekipi, unaprijediti ju i učinit ću sve da dođemo do rezultata koji će veseliti i nas i sve koji će biti uz nas, a nadam se da će takvih biti mnogo – zaključio je novi igrač Slaven Belupa.

Istaknimo da će Izraelac u Slaven Belupu nositi broj 10 na svojim leđima. Dokaz je to koliko klub vjeruje u njega i u njegove mogućnosti.

 

zatvori