Utorak, 10. rujna 2024.

USUSRET ČETVRTFINALU Koprivnički novinari prognoziraju ishod utakmice Hrvatske i Rusije

Hrvatska nogometna reprezentacija u četvrtfinalu Svjetskog nogometnog prvenstva u subotu navečer igra protiv domaćina Rusije.

Riječ je, naravno, o iznimno značajnoj utakmici koja će se pratiti i u centru Koprivnice na velikom ekranu, a mi smo pitali kolege iz drugih redakcija koji prate sport – što očekuju od utakmice? Kako ćemo proći protiv Rusa sutra navečer? Evo što su nam rekli.

Karlo Eisenbeisser. Snimio Marko Posavec.

Karlo Eisenbeisser, Podravski list:

Očekujem pobjedu hrvatske reprezentacije. Rezultat mi je teško prognozirati, no evo ispalit ću 3:0 za Hrvatsku (Modrić, Rakitić i Rebić). Bolja smo reprezentacija od Rusije i igramo bolji nogomet i činjenica da ćemo igrati protiv domaćina nošenima 40.000 grlatih navijača mislim da će nam biti samo prednost jer smo protiv, uvjetno rečeno favorita, a Rusi to po meni jesu samo zbog igranja na domaćem terenu, uvijek igrali dobro. Kako izbornik Dalić kaže, samo treba strpljenja jer će Rusi vjerojatno igrati kao protiv Španjolske i pokušati doći do produžetaka i penala. Što se nas tiče, u osmini finala nam se nije dogodila nova ‘Turska’, i ukoliko prođemo Ruse, vidim nas u finalu. Taj san nikad nije bio bliži…

Jurica Karan. Snimio Marko Posavec.

Jurica Karan, ePodravina.hr:

Moje mišljenje je da će Hrvatska slaviti s jednim pogotkom razlike, neka bude 2-1 za naše. Rusi će se zatvoriti, ali mislim da će naši uspjeti probiti ruski bedem. Moral i raspoloženje ekipe na visokom su nivou, ali morat ćemo biti pametni s obzirom da Rusi igraju doma i sudac će sigurno naginjati mrvicu za domaćina.

Zvonimir Markač. Snimio Marko Posavec.

Zvonimir Markač, Klikaj.hr:

Očekujem spektakl na terenu, ali i na tribinama. Cijela Hrvatska i naša dijaspora je uz Vatrene, to se osjeća na svakom koraku, i nadam se da će to pozitivno utjecati na naše dečke. Bit će to čvrsta utakmica, može se očekivati da će kao domaćini Rusi imati lagani vjetar u leđa od strane sudaca, ali Hrvatska je kvalitetnija momčd i mislim da bi trebali ući u polufinale. Ova generacija to je zaslužila.

Andreja Brozović. Snimio Marko Posavec.

Andreja Brozović, Radio Koprivnica:

– Uvjerena sam da će Hrvatska pobijediti Rusiju, samo je pitanje kojim rezultatom. Ako moram prognozirati, kažem da će biti 2:1. Navijat ćemo svi, jako i srčano, a uz igrače i izbornika kakve imamo, onda i slaviti prolaz u polufinale Svjetskog prvenstva – veli urednica programa Radio Koprivnice Andreja Brozović, s kojom se slaže direktor programa Goran Generalić i svi ostali na RKC-u.

Goran Čičin-Mašansker. Snimio Marko Posavec.

Goran Čičin-Mašansker, Sportske novosti:

Hrvatska reprezentacija je odlično vođena na ovom prvenstvu te je na gotovo svim pozicijama kvalitetnija od Rusije. Prolaz protiv Danske srušio je veliku psihološku barijeru i trebao bi biti ‘okidač’ za nove uspjehe. Idealno bi bilo rano povesti i natjerati Ruse da se otvore. Ne bude li tako, opet će trebati puno strpljenja, ali ne sumnjam u pobjedu i plasman u polufinale. Prognoziram rezultat 2:0 za Hrvatsku.

Slušaj uživo
zatvori