Utorak, 10. rujna 2024.

Koprivničkim osnovnoškolcima ponovno besplatne bilježnice

Koprivnički osnovnoškolci ponovno će dobiti besplatne bilježnice.

Potvrdila je to Radio Dravi i informativnom portalu Drava.info gradska pročelnica za društvene djelatnosti Ana Mlinarić.

– Grad Koprivnica već dvanaestu godinu za redom osigurava iz vlastitih sredstava, ali i uz pomoć sponzora, poznatih tvrtki iz našeg grada, županije i cijele Hrvatske, za bilježnice svim našim učenicima osnovnih škola kojima je osnivač Grad Koprivnica – rekla je.

Riječ je o projektu “Besplatne bilježnice za sve koprivničke osnovnoškolce”. Njime se osiguravaju bilježnice za oko 2.500 učenika, koji bi od jeseni trebali pohađati gradske škole Antun Nemčić Gostovinski, Braća Radić, Đuro Ester i Centar Podravsko sunce.

Na naš upit hoće li se ovogodišnje bilježnice razlikovati od dosadašnjih, pročelnica Mlinarić je odgovorila:

– Grad itekako promišlja kako odraditi dizajn samih bilježnica. Troškove tiska, pakiranja i dostava paketa u škole također će se podmirivati iz sredstava sponzora koji kao partneri sudjeluju u projektu. Svu razliku pokrit će Grad. Još smo u izradi vizualnog identiteta same bilježnice.

Cijeli projekt košta oko 150.000 kuna. Vrijedno je spomenuti i da će prvašiće, njih tristotinjak, uz pakete bilježnica, na školskim klupama prvog dana nastave dočekati i majice.

Slušaj uživo
zatvori