Subota, 18. svibnja 2024.

Album Koprivničanca Branimira Habeka i njegovog banda bit će objavljen diljem svijeta

Već nekoliko godina Koprivničanac Branimir Habek ima adresu u Zagrebačkoj županiji, a od 2013. godine s još petoricom jakih momaka kuje heavy metale.

Sve je krenulo kada ga je Enio Vučeta, legenda ex YU rock/metal grupe Legija pozvao da zajedno rade glazbu koja će biti namijenjena metal populaciji izvan granica Hrvatske.

Pošto su obojica strastveni ljubitelji srednjeg vijeka, a i članovi srednjovjekovnih udruga, odlučili su da će Sage opjevati jedan od značajnijih perioda u hrvatskoj povijesti.

Album “Anno Domini 1573” govori o Seljačkoj buni koja se na ovim prostorima odvijala u drugoj polovici 16. stoljeća, a može se povezati i s borbom današnjeg čovjeka s aktualnom vlašću.

Zanimljivo je to što je album producirao donedavni član i bubnjar američkog metal banda Kamelot – Casey Grillo, a miksao ga je i masterirao kultni Jim Morris iz Morrisound studija na Floridi koji je radio s velikim imenima – Iced Earth, Sepultura, Savatage i Transiberian Orchestra.

Završetkom albuma, Sage je potpisao worldwide ugovor s talijanskom izdavačkom kućom Rockshots Records kojim će album “Anno Domini 1573” biti objavljen diljem svijeta – Europi, Sjevernoj i Južnoj Americi te Japanu.

– Smijali su mi se kada sam rekao da će moju glazbu slušati Japanci – izjavio je Branimir.

Album “Anno Domini 1573” biti će izbačen krajem ljeta, a moguće ga je pred naručiti kao limited deluxe verziju CD+DVD putem webshopa izdavačke kuće ROCKSHOTS Records.

 

zatvori