Ponedjeljak, 29. travnja 2024.

U Podravinu i Prigorje stiže više od pola milijuna kuna za turističke projekte, najviše Renesansnom festivalu i Picokijadi

Hrvatska turistička zajednica objavila je rezultate natječaja za dodjelu sredstava za turističke projekte s područja Koprivničko-križevačke županije.

Za ovu namjenu predviđeno je više od 17 milijuna kuna za projekte s područja cijele zemlje i to kroz četiri javna poziva: za potpore događanjima; za turističke zajednice na turistički nerazvijenim područjima; za projekte turističkih inicijativa i proizvoda na turistički nerazvijenim područjima te za programe destinacijskih menadžment kompanija.

Kroz program potpora događanjima 220.000 kuna dobila je Turistička zajednica Grada Koprivnice, 20.000 kuna za Podravske motive, a 200.000 kuna za Renesansni festival. 10.000 kuna dobila je Općina Legrad za Ljeto na Šoderici, 30.000 kuna dobila je Turistička zajednica Grada Križevaca za 51. Križevačko veliko spravišče, dok đurđevačkoj Turističkoj zajednici ide 200.000 kuna za Picokijadu.

Temeljem objavljenog Javnog poziva za dodjelu potpora turističkim zajednicama na turistički nerazvijenim područjima 50.000 kuna odlazi Turističkoj zajednici područja Središnja Podravina za Izradu internetskih stranica i brošura – mikro cikloturističke rute, dok je Turistička zajednica Koprivničko-križevačko županije dobila 35.000 kuna za Obrazovanje za turizam na seljačkim gospodarstvima i ruralni turizam.

Turistička zajednica grada Đurđevca dobila je 40.000 kuna za Vinomat – razvoj eno infrastrukture na Đurđevačkoj vinskoj cesti, 29.000 kuna za projekt The Legend – 3D Mapping te 9.000 kuna za Servisnu stanicu za bicikle – razvoj cikloturističke infrastrukture Podravine. Križevačkoj Turističkoj zajednici odobreno je 30.000 kuna za Kružne poučno-pješačke staze Križevaca i Kalničkog prigorja.

Turističko vijeće Hrvatske turističke zajednice temeljem objavljenog Javnog poziva za potpore projektima turističkih inicijativa i proizvoda na turistički nerazvijenim područjima odobrilo je 50.000 kuna za PROFI TEST doo za Turističko ugostiteljski kompleks “JAPIN BREG” – Izgradnja vanjskog bazena 9x4m te 50.000 kuna OPG-u Odobašić Željko za Ulaganje u izgradnju smještajnih kapaciteta, proširenje i razvoj dodatnih sadržaja OPG-a Odobašić Željko.

zatvori