Petak, 4. listopada 2024.

SLUŽBENO Nikola Katić novi je igrač Glasgow Rangersa

Nikola Katić od danas više nije igrač Slaven Belupa, objavljeno je na službenoj internetskoj stranici kluba. Dosadašnji stoper Farmaceuta u novoj će sezoni braniti boje škotskog velikana – Glasgow Rangersa, a trener će mu biti legendarni nogometaš engleskog Liverpoola Steven Gerrard.

Nikola je potpisao četverogodišnji ugovor i bit će, nakon Dade Prše, Nikice Jelavića i Nike Kranjčara, četvrti Hrvat koji će braniti boje Rangersa.

– U jednu ruku nam je krivo i žao što gubimo kvalitetnog igrača i kvalitetnog čovjeka kao što je naš Nikola, a u drugu smo ponosni što smo ostvarili još jedan veliki transfer koji će zasigurno odjeknuti u javnosti. Ovo je velika reklama, ne samo za naš klub nego i za našu Koprivnicu. Nadam se da će Nikola poslužiti kao primjer svim mladim igračima našeg kluba da se uz svakodnevni rad, trud i odricanje mogu postići velike stvari – rekao nam je direktor kluba Zvonimir Šimunović.

Nikola je u Koprivnicu stigao iz opuzenskog Neretvanca, a u dresu Farmaceuta upisao je ukupno 69 službenih nastupa. Za prvu momčad debitirao je 21. travnja 2016. godine na gostovanju kod Osijeka, a od onda je za Farmaceute postigao tri pogotka te upisao četiri asistencije.

Tako je Slaven Belupo, nakon odlaska Kristijana Bistrovića prošle zime u CSKA iz Moskve te nakon odlazaka Mate Jajala u talijansku Sienu 2009. godine i Igora Bubnjića u talijanski Udinese 2013. godine, ostvario još jedan veliki transfer.

– Nikola, hvala ti za sve što si učinio u dresu našeg kluba i želimo ti puno sreće u nastavku karijere – poručili su iz Slaven Belupa.

Izvor: nk-slaven-belupo.hr
Izvor: nk-slaven-belupo.hr
Slušaj uživo
zatvori