Petak, 26. travnja 2024.

OKUSI PODRAVINE I OKUSI PRIGORJA Najavljeno predstavljanje na Špancirfestu i na Hvaru

Podravsko-prigorska tradicionalna jela bit će predstavljena na Špancirfestu u Varaždinu i na Danima hrvatskog turizma u Hvaru.

Objavljeno je to nakon radnog sastanka na kojemu su se u upravi Koprivničko-križevačke županije okupili nositelji standarda Okusi Podravine i Okusi Prigorja s predstavnicima županijske Turističke zajednice i tvrtke DMK Vall 042 iz Varaždina.

Sadržaj projekta usmjeren je na razvoj ponude lokalnih i regionalnih kulinarskih prepoznatljivosti, brendiranje i umrežavanje ponude, promociju i propagandu sudionika nositelja standarda Okusi, te sustavni razvoj turističke ponude i novih turističkih proizvoda u području gastronomije.

Kriterije za dobivanje standarda Okusi ispunilo je 13 ugostiteljskih objekata na području Koprivničko-križevačke županije. Na sastanku su nositeljima standarda prezentirane aktivnosti koje se planiraju na daljnjem razvoju projekta poput dana otvorenih vrata za turiste, povezivanje sa značajnim nacionalnim subjektima na promociji Okusa, zajedničkim nastupima na Špancirfestu u Varaždinu i Danima hrvatskog turizma na Hvaru, izrada zajedničkog kataloga i zajedničkih paket aranžmana.

Pomoćnica direktora Turističkog ureda Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije Kristina Sočev prezentirala je projekt predstavljanja naših nositelja standarda okusa na Obrtničkom i gospodarskom sajmu u Križevcima pod nazivom Okusi Podravinu i Prigorje.

Nositeljima standarda okusi podijeljene su i novodizajnirane info table za objekte.

zatvori