Nedjelja, 28. travnja 2024.

FOTO Slaven gubio do 82. minute pa pogocima Ivanovskog i Rebernika ‘okrenuo’ Osijek i slavio na oproštaju od sezone

Nogometaši Slaven Belupa pobjedom su se oprostili od sezone. U 36. kolu Prve hrvatske nogometne lige slavili su na koprivničkom Gradskom stadionu protiv Osijeka rezultatom 2:1. Farmaceuti su gubili do 82. minute, a onda su Rebernik i Ivanovski preokrenuli rezultat i donijeli tri boda koprivničkom prvoligašu.

U prvom poluvremenu nismo vidjeli previše šansi. Osijek je dominirao, ali je prvu opasniju situaciju imao Slaven pred gostujućim golom. Ivanovski je lijepo proigrao Delića čiji udarac brani Santini, a u nastavku akcije Bouadlin pokušaj blokirala je obrana Osijeka.

Od situacija vrijednih spomena pred golom gostiju valja izdvojiti još trenutak kada su Farmaceuti tražili jedanaesterac nakon navodnog igranja rukom gostujućeg stopera. Što se tiče situacija pred golom koprivničkog prvoligaša, najvažnija se dogodila u posljednjoj minuti prvog poluvremena kada je Mudražija iskoristio pomutnju u domaćoj obrani i zabio gol udarcem sa 16 metara.

U nastavku susreta vidjeli smo dvije grede u razmaku od 10 minuta. Prvo je Arap pokušao iznenaditi Santinija koji je bio daleko od svog gola, ali ga je spasila greda, a onda je Boban umalo riješio utakmicu u 61. minuti, ali je ovog puta božica Fortuna bila na strani Farmaceuta.

U 73. minuti gostujući napadač Boban dobio je drugi žuti karton što je bio znak da Slavenaši krenu po izjednačenje. To se dogodilo u 84. minuti kada je s desne strane centrirao Šarlija, a Rebernik s prve stative zabio za 1:1. Samo dvije minute kasnije Farmaceuti su u potpunosti preokrenuli susret. Vidović je centrirao, a Ivanovski savršenim udarcem glavom zabio za 2:1.

Do kraja susreta Marković je odličnom obranom u 91. minuti sačuvao svoju mrežu i ostavio tri boda u Koprivnici. Ovim rezultatom Slaven je ‘skočio’ na šesto mjesto s 43 osvojena boda, ali ga Inter ima priliku sutra preskočiti. Farmaceuti već sutra odlaze na odmor.

HRVATSKI TELEKOM PRVA LIGA, 36. KOLO:

SLAVEN BELUPO – OSIJEK 2:1 (0:1)

KOPRIVNICA – Gradski stadion Ivan Kušek Apaš. Gledatelja: . Glavni sudac: Ante Čuljak (Zagreb). Pomoćnici: Krunoslav Ambrinac (Zagreb) i Luka Pušić (Zagreb). Četvrti sudac: Marko Matoc (Zaprešić). Delegat: Tihomir Čalić (Marčana). Kontrolor: Miroslav Vitković (Vinkovci).

SLAVEN BELUPO (3-4-2-1): Marković – Međimorec, Šarlija, Katić – Doležal (od 66. Pejić), Vidović, Arap, Goda – Bouadla, Delić (od 75. Rebernik) – Ivanovski. TRENER: Tomislav Ivković.

OSIJEK (4-2-3-1): Santini – Pušić, Šimunec, Milović, Šorša – Jambor, Škorić – Boban, Mudražija (od 80. Mioč), Lopa (od 21. Hajradinović) – Marić. TRENER: Zoran Zekić.

STRIJELCI: 0:1 Mudražija 45′, 1:1 Rebernik 84′, 2:1 Ivanovski 86′

ŽUTI KARTONI: Boban 67′ (Osijek)

CRVENI KARTONI: Boban 73′ (Osijek)

zatvori