Srijeda, 2. listopada 2024.

ODLAZI LI IVKOVIĆ? ‘Čudno je da nisam imao sastanak s Upravom, trebao sam prije sam otići’

Nogometaši Slaven Belupa sutra će na koprivničkom Gradskom stadionu u posljednjoj ovosezonskoj utakmici ugostiti momčad Osijeka.

Bit će to posljednji susret prije odmora za Farmaceute, a trener Tomislav Ivković najavio ga je na sljedeći način:

– Utakmica na nivou Hajduka, Dinama i Rijeke. Da bismo ostvarili pozitivan rezultat moramo se spremiti kao da igramo protiv jednog od njih. Osijek je odlična momčad s odličnim pojedincima koji znaju igrati. Bit će to revijalna utakmica pa će oni biti još i opasniji. Želim da odigramo ovu utakmicu, kako ja to volim reći, uz ozbiljnu zafrkanciju i da svi uživaju – rekao je trener Slaven Belupa.

Netom prije današnje presice u medijima se pojavila informacija kako bi sutrašnja utakmica mogla biti i posljednja za Ivkovića na klupi Slaven Belupa.

– Nisam još pričao s Upravom i to mi je malo čudno. Čudno mi je da nitko nije razgovarao sa mnom. Ja sam trebao sam otići prije par tjedana, ali nisam iz respekta prema klubu. Nisam htio dovesti Slaven u situaciju da četiri kola prije kraja klima ne bude dobra u klubu – objasnio je strateg Farmaceuta.

Rekao je Ivković i što ga je to točno ponukalo da razmišlja o takvoj odluci.

Hajdemo reći da se nismo uspjeli sjesti i dogovoriti. Napraviti plan i program o onome što se pričalo kad sam dolazio. Ostalo je sve na željama, a od želje do ostvarenja je malo duži put. Ljudi iz Uprave imaju svojih obaveza, teško im je pronaći vremena, teško im je sve to posložiti i nije baš jednostavno. Definitivno je moj ostanak upitan. Trebao je biti riješen puno prije, ali kako je bila mirna situacija vjerojatno smo se svi uspavali – nastavio je Ivković.

O tome bi li želio ostati ili ne u Koprivnici, trener Ivković rekao je:

– Ma nebitno je što ja hoću. Kad bi sjeli, kad bi razmijenili razmišljanja pa vidjeli gdje i što, onda bi tek mogli razmišljati da ili ne. Kad bi vidjeli jesmo li na istoj valnoj duljini. Nije slučajno da je to izašlo u medijima. Znam koji igrač je dao tu informaciju, i s kim je pričao i što je on rekao tom čovjeku. E, dok god tako bude bilo onda će uvijek biti ista priča tko god bude trener u Slavenu. Dok god netko u klubu, od igrača koji nemaju ni srednju školu završenu, tko nema niti težinu, niti ime, niti znanja da pričaju o Kopiću, Ivkoviću, Scoriji i svima koji su tu bili treneri bit će Slaven u situaciji da izgleda neprofesionalno. Igrač kao igrač, uvijek dok ne igra traži neki drugi razlog zašto ne igra – objasnio je trener Slaven Belupa.

Ivković je zaključio presicu objasnivši da je zadovoljan sezonom iza sebe, sezonom bez stresova u kojoj su iskočili neki novi igrači i u kojoj je na kraju igrao veliki broj igrača iz Škole nogometa. Rekao je da zna točno što bi trebalo napraviti, ali da nije siguran hoće li imati vremena za to.

– Treba napraviti rez jednom zauvijek i napisati “10 Božjih zapovijedi” kojih se treba pridržavati u klubu. Krivo mi je jer je ovaj grad polako počeo gubiti nogometni imidž, a njega možemo vratiti dobrom organizacijom – zaključio je Ivković.

Kako će se cijela situacija oko trenera Slaven Belupa rasplesti saznat ćemo uskoro. Prije svega, Farmaceuti će sutra na koprivničkom Gradskom stadionu s početkom u 18 sati ugostiti Osijek.

Slušaj uživo
zatvori