Četvrtak, 3. listopada 2024.

PRVA ŽNL Susjedski derbi u Legradu, Miklinovec protiv Prekodravca, Krstitović: Igramo doma i idemo po tri boda

Pred nama je 22. kolo Prve županijske nogometne lige. Čeka nas sedam uzbudljivih utakmica, a prve dvije igrat će se već u subotu.

Miklinovec će na svom travnjaku ugostiti momčad Prekodravca kojoj opasno “gori pod nogama”. Gostima su prijeko potrebni bodovi, ali domaćin igra u vrlo dobroj formi ovog proljeća i favorit je u sutrašnjem susretu.

– Mislim da nas čeka jedna tvrda utakmica bez obzira na to što tablica sugerira drugačije. Gostima je bitan svaki bod u borbi za opstanak, ali mi igramo na svom terenu i gledajući izdanja koja pružamo ovog proljeća trebali bismo osvojiti sva tri boda. Pokazali smo u nastavku sezone da sa svakim možemo igrati, a uz malo sreće mogli smo imati i više bodova na svom kontu. Dobra smo klapa i nadam se da ćemo ostati na okupu i iduće sezone – rekao nam je Dejan Krstitović, krilni napadač Miklinovca.

Druga utakmica subotnjeg programa bit će susjedski derbi u Legradu između Graničara i Osvita. Iako ni jedna momčad nema rezultatski imperativ, susret je to koji uvijek donosi poseban naboj.

– Graničar i Osvit uvijek igraju zanimljive utakmice. U subotnjem dvoboju prednost dajem domaćoj ekipi koja je u boljoj formi ovog proljeća – prognozira Krstitović.

Što se tiče nedjeljnih utakmica, Borac, Ferdinandovac i Tomislav pokušat će opravdati uloge favorita protiv Bratstva, Mladosti i Sloge. Vodeći trolist ne bi trebao imati velikih problema u Drnju, Molvama, odnosno Ivancu, ali nikad se bodovi ne smiju upisati unaprijed.

– Ako Borac i Ferdinandovac žele nastaviti s borbom za vrh onda će morati slaviti u nedjeljnim utakmicama i ja smatram da će to i napraviti. Također, mislim da ni Tomislav ne bi trebao imati previše problema u osvajanju nova tri boda – objasnio je Krstitović.

U Svetom Ivanu Žabnu snage će odmjeriti Tomislav-Radnik i Kalinovac, dok ćemo derbi začelja gledati u Novigradu gdje kod Drave gostuje Panonija. Bitna je to utakmica za obje ekipe. Drava bi se pobjedom približila Peterančanima na samo bod zaostatka.

– U Žabnu prognoziram pobjedu domaćina, a u utakmici u Novigradu malu prednost bih dao Dravi u odnosu na Panoniju – zaključio je Krstitović.

Sve utakmice 22. kola igrat će se s početkom u 17 sati.

Prva ŽNL – 22. kolo

Rezultate prognozira Dejan Krstitović, igrač NK Miklinovca (Koprivnica).

Subota, 12. svibnja
17:00
Legrad: Graničar – Osvit 1
Koprivnica: Miklinovec – Prekodravac 1
Nedjelja, 13. svibnja
.
17:00
Drnje: Tomislav – Bratstvo 1
Molve: Mladost – Borac 2
Sv. Ivan Žabno: Tomislav-Radnik – Kalinovac 1
Koprivnički Ivanec: Sloga – Ferdinandovac 2
Novigrad Podravski: Drava – Panonija 1

Slušaj uživo
zatvori