Subota, 7. rujna 2024.
Home Aktualno Sanda Varović četvrta na Regionalnom prvenstvu u paraplivanju

Sanda Varović četvrta na Regionalnom prvenstvu u paraplivanju

0
Sanda Varović četvrta na Regionalnom prvenstvu u paraplivanju
Ustupila Rajka Bagarić.
Mlada paraplivačica Sanda Varović osvojila je odlično četvrto mjesto na 10. Regionalnom prvenstvu Hrvatske u paraplivanju – Zagreb Open 2018.

Na natjecanju u organizaciji plivačkog kluba Natator iz Zagreba i Zagrebačkog sportskog saveza osoba s invaliditetom nastupilo je petnaestak klubova iz Hrvatske i regije, a za medalje se borilo 120 paraplivača i paraplivačica kojima je bila i naša 14-godišnja Sanda Varović iz Koprivničkih Bregi.

Kako Koprivnica još uvijek nema osnovan klub za osobe s invaliditetom, Sanda je nastupila pod Hrvatskim paraplivačkim savezom (HPPS). Kao prva i jedina plivačica s invaliditetom nastupila je u konkurenciji 50 metara slobodno te je uspješno isplivala svoju dionicu i osvojila četvrto mjesto.

Ustupila Rajka Bagarić.

– Što drugo reći, nego ‘Bravo Sanda, ponosni smo!!’ Zahvaljujemo i njenim roditeljima na angažmanu i upornostima te želimo da budu ponosni do neba jer smo sigurni da je Sanda otvorila nove putove za druge paraplivače iz Koprivnice i okolice koji su u projektu ‘Treneri velikog srca’ kako bi se i oni ohrabrili i sudjelovali na idućim natjecanjima – s ponosom nam je rekla jedna od trenerica, fizioterapeutkinja i Halliwick instruktorica Rajka Bagarić.

Sandin nastup na ovom natjecanju ukazuje na potrebu osnivanja plivačkog kluba za osobe s invaliditetom u Koprivnici, smatraju Treneri velikog srca.

– Osim kvalitetnije podrške plivačima s invaliditetom, tako bi se otvorila vrata za nastupe na budućim natjecanjima jednako kao njihovim vršnjacima bez invaliditeta – poručuje Bagarić.

Za sve one koji imaju djecu s teškoćama u razvoju i žele da se uključe u poduku plivanja i terapijsko plivanje kao aktivnost koja će pomoći njihovom psihofizičkom zdravlju mogu se javiti na e-mail [email protected].

Slušaj uživo
zatvori