Četvrtak, 3. listopada 2024.

FOTO: ODLIČNA PREDSTAVA FARMACEUTA Ivanovski i Vidović ‘valjali’ gostujuće braniče i zabijali, Dinamo izjednačio u samoj završnici

Nogometaši Slaven Belupa odigrali su odličnu utakmicu u 33. kolu Prve hrvatske nogometne lige, ali su osvojili tek bod protiv zagrebačkog Dinama. Na koprivničkom Gradskom stadionu, pred više od 1500 ljudi, za Farmaceute su prelijepe pogotke zabili Ivanovski i Vidović, a Dinamo je do 2:2 stigao u samoj završnici utakmice.

U odnosu na prošlu utakmicu kada je Slaven odigrao 0:0 s Hajdukom u Koprivnici, trener Tomislav Ivković napravio je dvije promjene. Umjesto Muse, nakon odrađene suspenzije zbog crvenog kartona, u prvi sastav se vratio Katić, dok je ozlijeđenog Trebotića zamijenio Puclin.

U prvih 15-ak minuta gledali smo ispitivanje snaga, a onda je to odlučio prekinuti najbolji strijelac Slaven Belupa Mirko Ivanovski. Miloš Vidović odlično je uposlio makedonskog napadača koji je dva puta ‘povaljao’ golmana Livakovića te zabio svoj 14. pogodak u sezoni za 1:0.

Pokušavali su nakon toga David Arap i Mateas Delić, ali su njihovi udarci bili neprecizni. Prvu veliku priliku Dinamo je imao u 29. minuti kada je Soudani pucao iz neposredne blizine, ali je Antun Marković vrhunskim refleksom obranio svoj gol.

Do kraja poluvremena Farmaceuti su prijetili iz kontri, dok je Dinamo imao jalovu inicijativu. I kada su svi mislili da će koprivnički prvoligaš otići na poluvrijeme s minimalnom prednošću, Budimir je izjednačio iz blizine glavom u trećoj minuti sudačke nadoknade.

Nastavak susreta startao je u nešto sporijem tempu. Gotovo dvadeset minuta smo gledali uspavanku, a onda su Ivanovski i Vidović u 67. minuti ponovno odlučili stvari preuzeti u svoje ruke, ili noge, kako vam više odgovara.

Slaven je odigrao brzu kontru koja je stigla do Makedonca koji je pogledao na jednu stranu, a loptu poslao na drugu gdje je bio Vidović. Srpski veznjak u maniri najrazigranijih Brazilaca izbacio je driblingom dvojicu obrambenih igrača Dinama i lagano poslao loptu pokraj nemoćnog Livakovića za 2:1.

Pokušavao je Dinamo do kraja utakmice stići do izjednačenja i to je uspio napraviti u 87. minuti. Ćorić je centrirao iz kornera, a Benković na drugoj stativi visoko skočio i zabio za 2:2. Prava šteta jer su naši nogometaši prije toga imali nekoliko lijepih situacija iz kontri koje nisu iskoristili.

Ovim rezultatom Slaven je ostao sedmoplasirana momčad prvenstva s 37 osvojenih bodova, a u idućem kolu čeka ga gostovanje u Zagrebu kod Rudeša.

33. KOLO PRVE HRVATSKE NOGOMETNE LIGE:

Koprivnica – Gradski stadion. Gledatelja: 1600

NK SLAVEN BELUPO – GNK DINAMO 2:2 (1:1)

SUDAC: Ivan Bebek (Rijeka). POMOĆNICI: Pataki i Kečkiš. ČETVRTI: Zebec.

SLAVEN BELUPO (3-4-2-1): Marković – Međimorec, Šarlija, Katić – Doležal (od 61. Kitanovski), Vidović, Arap, Delić (od 56. Goda) – Puclin, Bouadla – Ivanovski (od 90. Pejić). Trener: Tomislav Ivković.

DINAMO (4-2-3-1): Livaković – Stojanović, Rrahmani, Benković, Lecjaks (od 73. Ćorić) – Ademi, Doumbia – Soudani, Gavranović, Hajrović (od 64. Sosa) – Budimir. Trener: Nikola Jurčević.

STRIJELCI: 1:0 Ivanovski 14′, 1:1 Budimir 45+’, 2:1 Vidović 67′, 2:2 Benković 87′

ŽUTI KARTONI: Vidović (Slaven Belupo); Ademi, Doumbia (Dinamo)

CRVENI KARTONI:

Slušaj uživo
zatvori