Nedjelja, 29. rujna 2024.

FOTO Jakšić u obilasku Javne vatrogasne postrojbe: Cijela Hrvatska naše vatrogasce smatra najboljima

Povodom Dana sv. Florijana – zaštitnika vatrogasaca, gradonačelnik Mišel Jakšić jutros je posjetio Javnu vatrogasnu postrojbu grada Koprivnice.

Zapovjednik postrojbe Marijan Kicivoj rekao je da ove godine, za razliku od prošle, nije bilo brojnih proljetnih požara otvorenog prostora, a među ostalim intervencijama istaknuo je veliki, namjerno izazvan požar kuće u Jagnjedovcu. Koprivnički vatrogasci rade i na poboljšanju komunikacija i pokrivenosti radio-veze, a zapovjednik Kicivoj rekao nam je i kakvo je stanje opreme.

– Oprema je relativno nova; i ova vozila koja smatramo novima već su desetak godina stara, ali još su uvijek u “dobroj kondiciji” i koristit ćemo ih sigurno još deset ili dvadeset godina. Sve je ispravno, sve je u funkciji, redovno se održavaju godišnji pregledi i servisi.

Snimio Marko Posavec.

Koprivnički vatrogasci spremaju se i na redovnu sezonsku dislokaciju na Jadran.

– Zapovijed još nije stigla, ali očekujemo da će sezona uskoro krenuti. Mi smo uobičajeno po zapovijedi na Brijunima od sredine lipnja, tako će vjerojatno biti i ove godine i mi smo za to spremni – ustvrdio je Kicivoj.

Koprivnički vatrogasci i gradska vlast jako dobro surađuju, naglasio je gradonačelnik Mišel Jakšić.

– Naravno da smo izuzetno ponosni na svaku njihovu reakciju, iako je teško reći da si ponosan na vatrogasnu reakciju jer znači da imaš problem s požarom, ali moram naglasiti da je sve uvijek bilo u roku pravila struke, čak i brže od toga. Nije slučajno da u cijeloj Hrvatskoj prevladava mnijenje da je Javna vatrogasna postrojba grada Koprivnice jedna od najboljih u ovoj zemlji, kao i Vatrogasna zajednica grada.

Gradonačelnik Jakšić zahvalio je svim koprivničkim vatrogascima, i profesionalnima i dobrovoljnima, te im čestitao njihov dan.

Slušaj uživo
zatvori