Nedjelja, 29. rujna 2024.

STIŽE DINAMO Farmaceuti traže četvrti pozitivni rezultat u nizu, Ivković: Želim da protivnici osjećaju nelagodu kada znaju da igraju protiv nas

Nogometaši Slaven Belupa u petak će u sklopu 33. kola Prve hrvatske nogometne lige na koprivničkom Gradskom stadionu ugostiti zagrebački Dinamo, trenutno prvoplasiranu momčad prvenstva.

Farmaceuti u susret ulaze puni samopouzdanja s obzirom na niz od tri utakmice bez poraza. Valja istaknuti nedjeljnu utakmicu protiv Hajduka u kojoj Splićani u Koprivnici praktički nisu stvorili ni jednu šansu.

– Želim od Slavena napraviti momčad zbog koje će svi protivnici osjećati nelagodu kada će znati da moraju igrati protiv nas. Kada to napravim, onda ću znati da smo uspjeli. Ne želim da mi se momčad zadovoljava korektnim izdanjima nego da preuzima rizik i želim da svaku utakmicu igramo sve bolje. Igramo protiv protivnika koji ima kvalitetu, trener Jurčević je moj prijatelj, ali nema ljepšeg nego dobiti prijatelja. Pobjeda protiv Dinama je jedina koju nemam, a nadam se da bi se sutra mogla ostvariti – objasnio je trener Slaven Belupa Tomislav Ivković.

U odnosu na prošlu utakmicu trener Ivković imat će najmanje jednu dvojbu. S obzirom na to da se vraća Katić nakon odrađene suspenzije, jedan iz obrambenog trolista Međimorec, Musa i Šarlija će ispasti iz prvih 11.

Katić će igrati, ali Trebotić neće. Moram ga pohvaliti jer je posljednja tri tjedna igrao pod tabletama, a nakon Hajduka je osjetio trbušni zid i ne može konkurirati sutra. Što se tiče Katića, on je imao dosta problema od početka zimskih priprema pa sve do Intera kada je lupio glavom o zid. To ga je osvijestilo, vratilo na stanje u kakvom je bio kada sam stigao, u stanju kada je razmišljao sam kako najbolje igrati. Svojim radom na treninzima me prisilio da ga vratim u prvu momčad – rekao je Ivković.

Istaknuo je trener Slavena da od svojih igrača ne očekuje samo korektna izdanja.

– Ne treba mi igrač koji će biti zadovoljan s tim da nije ništa posebno napravio, ali nije ništa ni pogriješio. Želim da moji igrači preuzimaju rizik i teže nečemu više – zaključio je Ivković.

Može li koprivnički prvoligaš nakon Hajduka, Cibalije i Intera doći do još jednog pozitivnog rezultata vidjet ćemo nakon sutrašnje utakmice koja će se igrati s početkom u 20 sati. Iz kluba su poručili kako je sutrašnja utakmica povišenog rizika i da će ponovno blagajne biti otvorene tri sata prije utakmice kako se ne bi dogodile gužve.

Slušaj uživo
zatvori