Nedjelja, 29. rujna 2024.

FOTO: NAPOKON PUN GRADSKI STADION Borbeni Farmaceuti remizirali sa splitskim Hajdukom

Lijepo je bilo vidjeti rekordnu posjetu ove sezone na koprivničkom Gradskom stadionu. Više od 2500 ljudi okupilo se na susretu 31. kola Prve hrvatske nogometne lige u kojem je Slaven Belupo ugostio Hajduk. Farmaceuti su borbenim pristupom stigli do vrijednog boda u remiju bez pogodaka.

U odnosu na prošli susret kada je Slaven slavio na gostovanju u Vinkovcima trener Tomislav Ivković napravio je dvije promjene u svom sastavu. Na golu je umjesto Kurtanjeka bio Marković koji je odradio suspenziju zbog tri žuta kartona, a na desnom beku prednosti ispred Kitanovskog dobio je Doležal.

Po prvi puta nakon odlaska iz Slaven Belupa trener Željko Kopić vratio se u Koprivnici, ali ovog puta na klupi Hajduka. Koprivnička publika bivšeg stratega svog kluba u kojem je proveo dvije i pol godine dočekala je pljeskom.

U prvih 45 minuta Farmaceuti su svjesno prepustili posjed lopte gostima te su vrebali svoju šansu iz kontre i polukontre. Prvu veliku priliku imao je Ivanovski u trećoj minuti kada ga je lijepo pronašao Bouadla, ali je Makedonac prebacio okvir gola Hajduka.

Do kraja poluvremena vidjeli smo dvije situacije ispred gola Slavena. Prvo je Futacs u 26. minuti promašio cijelu loptu, a bio je u idealnoj poziciji, a onda je u 43. lijevi bek gostiju Fomitschow htio centrirati loptu, a ona mu je ‘prešla’ preko noge i na kraju završila na gredi gola Slavena.

Farmaceuti su pokušali još jednom zaprijetiti preko Ivanovskog. Odličnu dugu loptu poslao mu je Šarlija iz zadnje linije, ali se najbolji strijelac koprivničkog prvoligaša nije uspio othrvati iz duela s Nižićem.

U nastavku susreta prvi su zaprijetili gosti. Caktaš se dokopao jedne lopte na desetak metara od gola Markovića te je uputio udarac, ali ravno u ruke domaćeg vratara. U 53. minuti lijepo je centrirao Bouadla, a Šarlija nije uspio zahvatiti loptu glavom. Sredinom drugog poluvremena trener Ivković odlučio je osvježiti svoju ekipu s dvije promjene. Umjesto Trebotića i Delića ušli su Puclin i Goda.

Do kraja utakmice Farmaceuti su imali još jednu veliku priliku. Odlično su kombinirali Bouadla i Goda na lijevo strani. Potonji je povratnom loptom pronašao Vidovića čiji je udarac na pet metara od gola u zadnji čas blokirao Ismajili.

Slaven je ovim rezultatom ostao sedmoplasirana momčad lige sa 36 bodova, a u idućem kolu na koprivnički Gradski stadion stiže Dinamo iz Zagreba. Utakmica će se igrati u petak s početkom u 20 sati.

32. KOLO PRVE HRVATSKE NOGOMETNE LIGE:

KOPRIVNICA – Gradski stadion. Gledatelja 2500.

NK SLAVEN BELUPO – HNK HAJDUK SPLIT 0:0 (0:0)

SLAVEN BELUPO (3-4-2-1): Marković – Međimorec, Musa, Šarlija – Doležal (od 81. Kitanovski), Vidović, Arap, Delić (od 69. Goda)– Trebotić (od 63. Puclin), Bouadla – Ivanovski. TRENER: Tomislav Ivković.

HAJDUK (4-3-3): Letica – Juranović, Nižić (od 62. Bašić), Ismajli, Fomitschow – Kožulj (od 69. Tičinović), Savvas, Caktaš – Hamza (od 77. Hamza), Futacs, Gyurcso. TRENER: Željko Kopić.

SUDAC: Dalibor Mlakar (Zagreb). POMOĆNICI: Modrić i Krmar. ČETVRTI: Jović.

STRIJELCI: –

ŽUTI KARTONI: Arap 56′, Ivanovski 71′ , Goda 83′ (Slaven Belupo); Savvas 12′, Futacs 46′, Nižić 57′ (Hajduk)

Slušaj uživo
zatvori