Ponedjeljak, 29. travnja 2024.

NK KOPRIVNICA Večeras stiže Croatia iz Grabrovnice, generalka iduće subote u Sesvetama

Nogometaši Koprivnice danas će istrčati na teren u svojoj petoj prijateljskoj utakmici otkako su počeli s pripremama za proljetni dio Treće hrvatske nogometne lige – istok. Protivnici su im dosad bili klubovi iz istog ranga, osim Slavenovih juniora, a sada stiže jedna od ponajboljih momčadi Međužupanijske lige Bjelovar-Koprivnica-Virovitica, Croatia iz Grabrovnice.

To, međutim, nije toliko važno u prijateljskim utakmicama, rekao je za Dravu info trener Zelenih Ranko Celiščak:

Svi ti igrači koji dolaze u Koprivnicu smatraju da ih gleda netko iz Slaven Belupa i žele ostaviti dobar dojam. Sutra nam dolazi Croatia iz Grabrovnice, oni su jedan rang niže, ali su tradicionalno dobra ekipa. Ne razmišljamo puno o protivnicima u pripremnim utakmicama, jednostavno treniramo punom parom – i danas imamo dva teška treninga. Bitno mi je samo da igrači poslije tih utakmica budu zdravi i da se nitko ne ozlijedi.

Pripreme se odvijaju jakim tempom, kaže trener Celiščak. 11-12 igrača prisutno je na gotovo svim treninzima i zadovoljan je obranom i napadom, no u veznom redu situacija je malo složenija.

U sredini terena imamo jedan problem jer je jedini zdrav i sa stopostotnim treninzima Igor Tkalčić koji radi stvarno 200 na sat. Kruno Srbljinović je ozlijeđen i pomalo se vraća, Maljak nam je veliko pojačanje, ali stigao je ozlijeđen i sad polako hvata dah. Žao mi je što Brcković ima posao u Zagrebu pa putuje i ne može imati sve treninge, Kučanda je ozlijeđen konstantno… Tako da tu imam problem i tu razmišljamo o još nekim novim rješenjima.

Brazilci koji su došli na probu nisu nimalo impresionirali trenera Zelenih, no očekuje se da će još neki igrači stići iz velikog prvoligaškog brata Koprivnice. Dobra je vijest da Zoran Martinčić ipak ne odlazi u Njemačku, ostaje u klubu i Celiščak ga smatra možda i najvećim pojačanjem. U momčadi trenutno nedostaje i Haruna Jammeh koji se morao vratiti u Mađarsku kako bi osigurao trajnu boravišnu dozvolu – vratit će se, kaže Cvele, samo trenutno nije poznato točno kada.

Utakmica protiv Croatije iz Grabrovnice na rasporedu je od 18 sati na umjetnoj travi koprivničkog stadiona. Potom u subotu slijedi HAŠK, pa idućeg tjedna Kalinovac i generalna proba u Sesvetama protiv istoimenog drugoligaša.

zatvori