Nedjelja, 28. travnja 2024.
Home Sport Ostali sportovi Mladi šahist Emanuel Bunić prvi na Županijskom kadetskom prvenstvu u Starigradu

Mladi šahist Emanuel Bunić prvi na Županijskom kadetskom prvenstvu u Starigradu

0
Mladi šahist Emanuel Bunić prvi na Županijskom kadetskom prvenstvu u Starigradu
Izvor: koprivnica.hr
Na Županijskom kadetskom prvenstvu u šahu, što je održano u koprivničkom prigradskom naselju Starigrad, nastupilo je 59 mladih šahista, među kojima deset iz Koprivnice u kategorijama do 9, 11, 13, i 15 godina.

Najbolji rezultat ostvario je Emanuel Bunić koji je u kategoriji do 11 godina osvojio prvo mjesto. U istoj kategoriji Jan Horčička bio je drugi, a Matej Zadro treći.

U kategoriji do 15 godina Lovro Koštić završio je na drugom mjestu s istim brojem bodova kao i prvoplasirani igrač iz Đurđevca.

Josip Koštić u najbrojnijoj kategoriji do 13 godina bio je drugi, nakon što je u zadnjem kolu remizirao i time izgubio vodeće mjesto.

Od ostalih koprivničkih šahista Petar Štefanec bio je 5. (do 9 godina), Ivan Šimčić 8. (do 11 godina), Marko Fičko 11. (do 9 godina), te Karlo Knežević 13. i Josip Rašan 14 (do 13 godina).

Kadeti koji su osvojili prva tri mjesta sudjelovat će na pojedinačnom kadetskom prvenstvu Hrvatske koje će se sredinom lipnja održati u Trogiru.

Također, Koprivnički šahisti će kao ekipa Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski od 20. do 22. travnja sudjelovati na završnici prvenstva školskih športskih društava na koju se plasiralo šest najboljih ekipa iz cijele Hrvatske.

Izvor: koprivnica.hr
Izvor: koprivnica.hr
Izvor: koprivnica.hr
zatvori