Utorak, 30. travnja 2024.

MILIJUN KUNA ZA KULTURU Uređuju se židovsko groblje, crkve, kuća Malančec…

Ministarstvo kulture odobrilo je Gradu Koprivnici 625 tisuća kuna za Programe zaštite na nepokretnim dobrima u ovoj godini. Tom će iznosu Grad iz svog proračuna dodati još 375 tisuća kuna pa će ove godine u kulturnu baštinu biti uloženo milijun kuna.

Ugovore je u ime Ministarstva na Zrinski trg donio Milan Pezelj, pročelnik Konzervatorskog odjela u Bjelovaru, a gradonačelniku Mišelu Jakšiću preostalo je jedino izraziti zadovoljstvo nastavkom suradnje Ministarstva kulture i Grada Koprivnice:

– Vesele nas takva ulaganja u naše kulturne objekte i u naše ustanove vezane uz kulturu. Naravno, vesele nas i ulaganja u naše vjerske zajednice koje isto tako čine dio života ovoga grada. Zasigurno je da ćemo i dalje, iz godine u godinu nastojati podizati standard kulturne baštine kojom je, hvala Bogu, naš grad bogat.

Tako će ove godine u uređenje okoliša židovskog groblja biti uloženo 150.000 kuna – 100 od Ministarstva i 50 od Grada. 300.000 kuna vrijednu građevinsku sanaciju franjevačkog samostana i župne crkve svetog Antuna Padovanskog Ministarstvo i Grad sufinancirat će popola, u jednakim omjerima. Isti princip primijenit će i na 50.000 kuna vrijednu sanaciju ulične ograde pravoslavne crkve Svete Trojice.

Za sanaciju kuće Malančec Ministarstvo kulture Muzeju grada Koprivnice je odobrilo 150.000, čemu će Grad dodati još 50.000 kuna. A za zamjenu stolarije u Knjižnici i čitaonici “Fran Galović” Ministarstvo je iz Programa investicijske potpore osiguralo 200.000, a Grad iz svog proračuna još 100.000 kuna.

Iz Gradske uprave doznajemo da će uslijediti postupak javne nabave za izvođače, a svi radovi za koje je odobrena financijska potpora moraju biti gotovi do 31. listopada ove godine.

zatvori