Četvrtak, 5. rujna 2024.

TJEDNA PROGNOZA Kakvo nas vrijeme čeka do polovice travnja

Ušli smo u tjedan koji će nam donijeti obilje proljetne topline, ali ne i sasvim stabilno vrijeme. Tu i tamo treba računati na pljuskove i travanjsku grmljavinu, a priliku za to atmosfera će imati već danas.

Ponedjeljak će u svom prvom dijelu još biti većinom sunčan. No, poslijepodne će se brzo naoblačiti i iz smjera juga “doletjet” će nam pljuskovi, vjerojatno praćeni i grmljavinom. Bit će to kratkotrajne nestabilnosti koje neka mjesta možda ostave i suhima. Puhat će uglavnom slab jugoistočni, poslijepodne nakratko umjeren jugozapadni vjetar. Najvišu dnevnu temperaturu očekujemo oko 22 stupnja, možda i malo višu, navečer svježije.

Ni utorak neće biti sasvim stabilan, ali ipak ne očekujemo grmljavinske pljuskove već eventualno mjestimičnu slabu kišu. Bit će djelomično sunčano, tu i tamo uz malo više oblaka. Puhat će umjeren, sredinom dana možda i pojačan jugozapadni vjetar. Ujutro ćemo mjeriti oko 10, poslijepodne oko 18 do 19 stupnjeva.

Srijeda bi trebala biti sasvim ugodna uz puno sunca, slab vjetar i maksimalac oko 20 ili više stupnjeva.

četvrtak još toplije, do 22 ili više Celzijevaca, ali opet nestabilno uz moguće poslijepodnevne grmljavinske pljuskove.

Petak bi ponovno trebao biti sunčaniji uz umjerenu južinu, a vikend malo oblačniji, no još uvijek topao i suh. Nekakva kiša nazire se krajem nedjelje i početkom idućeg tjedna, ali o tom potom.

zatvori