Četvrtak, 3. listopada 2024.

FOTO Farmaceuti upisali treći poraz u nizu, nakon Istre i Osijeka i Rijeka uzela puni plijen protiv Slaven Belupa

Nogometaši Slaven Belupa upisali su poraz u 28. kolu Prve hrvatske nogometne lige. S koprivničkog Gradskog stadiona, pred gotovo 1000 ljudi, sva tri boda odnijela je Rijeka slavivši s 1:3. Jedini pogodak za Slavenaše postigao je Ivanovski iz jedanaesterca.

Koprivnički prvoligaš danas je tražio prvu pobjedu nad Rijekom na domaćem terenu nakon gotovo sedam godina. Trener Tomislav Ivković u odnosu na prošlo kolo odlučio se na jednu promjenu. Umjesto standardnog desnog beka Kitanovskog mjesto u prvih 11 pronašao je Rebernik.

Prvu priliku vidjeli smo već u petoj minuti i to pred golom Rijeke. Brezovec je ubacio, a Doležalov udarac iskosa s pet metara otišao je pored vratnice. Gosti su odgovorili nekoliko minuta kasnije. Dva puta su Riječani prijetili nakon prekida, ali su njihovi udarci bili neprecizni.

U 22. minuti potpuni muk nastao je na tribinama. Napadač Rijeke Čolak probao je ‘škaricama’ pogoditi loptu, ali je umjesto nje pogodio Godu u glavu. Lijevi bek Slavena srušio se na pod, a svi igrači oko njega ‘skočili’ su mu u pomoć. Srećom, ništa ozbiljnije nije se dogodilo Godi te je nastavio susret.

Rijeka je do vodstva stigla u 31. minuti. Izgubili su Slavenaši loptu na 70 metara od svog gola te je krenula kontra gostiju. Neshvatljivo se obrana Farmaceuta povlačila do svojih 16 metara, a na kraju je lopta stigla do Acostya koji preciznim udarcem s 20ak metara šalje loptu iza Markovića.

Samo šest minuta kasnije Pavičić je provoza nekoliko Farmaceuta i uposlio Čolaka koji koristi šansu i udarcem s 10-ak metara povećava prednost na 2:0. Bio je to rezultat s kojim se otišlo na odmor nakon prvih 45 minuta.

Slaven je u nastavak susreta ušao puno bolje. Ivković je u svlačionici ostavio Godu i Puclina, a uveo je Kitanovskog i Arapa. Pritiskali su Farmaceuti Rijeku i iskoristili to u 65. minuti kada je s 11 metara precizan bio Ivanovski. Blizu izjednačenja pet minuta nakon gola bio je Musa, ali je njegov udarac glavom obranio Sluga.

Činilo se kao da će koprivnički prvoligaš napasti svim snagama izjednačenje, ali ih je presjekao gol Puljića koji je ostao sam na 16 metara od Slavenovog gola u 78. minuti i lijepim udarcem zabio za 1:3.

Tako je Slaven upisao treći poraz u nizu. Nakon Istre i Osijeka, Farmaceute je svladala i Rijeka. Farmaceuti su unatoč tome ostali šestoplasirana momčad prvenstva, a iduće nedjelje gostuju u Zagrebu kod Lokomotive.

KOPRIVNICA – Gradski stadion. Gledatelja .

NK SLAVEN BELUPO  – HNK RIJEKA : (:)

SLAVEN BELUPO (4-2-3-1): Marković – Rebernik, Musa, Katić, Goda – Puclin, Brezovec – Doležal, Trebotić, Delić – Ivanovski. Još su igrali: Kitanovski, Arap i Vrljičak. Trener: Tomislav Ivković.

RIJEKA (4-2-3-1): Sluga – Zuta, Župarić, Escoval, Leovac – Grahovac, Pavičić – Acosty, Capan, Heber – Čolak. Još su igrali: Gorgon, Puljić i Črnic. Trener: Matjaž Kek.

Sudac: Fran Jović (Zagreb). Pomoćnici: Modrić i Krmar. Četvrti: Vučković. Delegat: Ilijašev.

Strijelci: 0:1 Acosty 32′, 0:2 Čolak 38′, 1:2 Ivanovski 65′, 1:3 Puljić 78′

Žuti kartoni: Brezovec 27′ (Slaven Belupo); Čolak 23′, Grahovac 83′

Crveni karton: -.

 

Slušaj uživo
zatvori