Srijeda, 2. listopada 2024.

FOTO: NEOČEKIVANI DEBI Četvorica juniora Koprivnice upisala prve seniorske minute u velikoj pobjedi

Nogometaši Koprivnice prošlog su vikenda ispraćeni na gostovanje kod Slavije u Pleternicu s velikom dozom skepse i sumnje da se mogu vratiti s pozitivnim rezultatom. Razlog nije bio taj što Zeleni igraju loše ili nisu u formi, dapače, nastavili su s odličnim prezentacijama i pod vodstvom novog trenera Vedrana Medenjaka.

Razlog je bio taj što su na put otišli bez većine standardnih prvotimaca koji su bili ili ozlijeđeni ili su skupili po tri žuta kartona. Tako se otvorio prostor da debi u Trećoj ligi, u dresu Koprivnice upišu golobradi mladići koji su do sada skupili tek poneki trening sa seniorima.

Dominik Hontić, Ivan Azenić, Lovro Šarlija i Frano Filipović tako su upisali neočekivani debi koji je prošao na najbolji mogući način s obzirom na to da je koprivnički trećeligaš slavio rezultatom 0:1 na gostovanju na kojem bi i bod s punim sastavom bio “velik kao kuća”.

– U busu i na zagrijavanju osjetio sam malu tremu i nervozu, ali sve je nestalo kada je sudac dao znak za početak utakmice. U tom trenutku postao sam 100% koncentriran na utakmicu. Dojam je sjajan i lijepo je debitirati u tako visokom rangu sa samo 18 godina. Sve je začinila pobjeda u tako bitnoj utakmici, na tako teškom gostovanju. Zahvalio bih svim starijim igračima i treneru Medenjaku koji su me motivirali i koji su mi davali smjernice od dana prije utakmice do samog njenog kraja – rekao nam je stoper Dominik Hontić.

Hontić je zaigrao na mjestu stopera, Azenić je ordinirao po krilu, Šarlija je dobio nekoliko minuta u vrhu napada, dok je trener Medenjak Filipovića uveo u vezni red.

– Osjećao sam se dobro i samouvjereno, takav duh je vladao kroz cijelu ekipu i osjećao sam da ćemo izaći kao pobjednici. Sve je prošlo savršeno – bio je jasan Ivan Azenić.

Za svu četvoricu ovo su bile prve minute u seniorskom nogometu.

– Debitirati sa samo 17 godina u 3. HNL je predivno i motivirajuće za dalje. Na treningu dan prije i tijekom cijelog putovanja i utakmice osjećala se prava kemija među svima nama iako smo mi po prvi puta zaigrali u seniorskoj utakmici. Stariji igrači i trener su nas dodatno motivirali i hrabrili te nam je to dalo veliki vjetar u leđa. Predivno je debitirati, posebno kada u debiju upišeš tri boda na teškom gostovanju – objasnio je Lovro Šarlija.

Kako su sva četvorica istaknula, ova utakmica bit će im veliki podsterk za svaki idući trening i utakmicu.

– Dobar je osjećaj debitirati. Puno će mi značiti ova utakmica za dalje te ću ju shvatiti kao veliki motiv. Sjajno je pobijediti odličnu momčad Slavije i to na njihovom terenu. Drago mi je da je cijela ekipa prihvatila nas mlađe i dovela do pobjede – zaključio je Frano Filipović.

Neočekivani debi za golobrade mladiće prošao je na najbolji mogući način. Mladi nogometaši pokazali su treneru Vedranu Medenjaku da se na njih može računati, a ako nastave marljivo raditi, tko zna, možda ćemo ih u budućnosti i redovito gledati u dresu Zelenih.

Slušaj uživo
zatvori