Srijeda, 4. rujna 2024.

TJEDNA PROGNOZA Južina pa grmljavina pa predivan proljetni vikend

Prvi tjedan travnja donijet će nam pravo proljetno vrijeme. U početku će biti vjetrovito, zatim će nam doći malo kiše i grmljavine, a nakon toga ponovno sunce i toplina.

Što je ostalo od utorka bit će barem djelomično sunčano uz nešto prolazne, uglavnom one tanke i visoke naoblake. Bit će i vjetrovito uz umjeren do pojačan jugozapadni vjetar, a temperatura će se popeti do nekih 18 stupnjeva, možda i malo više.

Vjetrovita će biti i srijeda, također uz umjeren do pojačan jugozapadnjak. Sav taj vjetar obično znači skoru promjenu vremena, a to će se i pokazati točnim dan kasnije. Bit će dosta sunca uz malo više naoblake popodne. Kiše u pravilu neće biti iako se ne može sasvim isključiti mogućnost kakvog slabašnog lokalnog pljuščića u drugom dijelu dana. Jutarnja temperatura oko 7 do 8, najviša dnevna oko 19 ili 20 stupnjeva.

Halo oko Sunca jedan je od predznaka promjene vremena. Snimio Marko Posavec.

Četvrtak nam donosi pogoršanje vremena. Već od jutra moguća je kiša, a poslijepodne pljuskovi praćeni grmljavinom. Puhat će u početku slab južni i jugozapadni, poslijepodne uz prolazak fronte nakratko pojačan sjeverozapadni vjetar. Prije fronte još će biti toplo, a nakon nje temperatura će pasti na desetak, prema večeri i manje stupnjeva.

To će pogoršanje biti kratkog vijeka. Već u petak slijedi razvedravanje, iako će uz sjeverni vjetar biti malo manje toplo nego u prvom dijelu tjedna. No, taj će vjetar već u subotu prestati i po svemu sudeći čeka nas lijep proljetni vikend uz obilje sunca i topline.

zatvori