Ponedjeljak, 30. rujna 2024.

Policija provela preventivnu akciju ‘Siguran Uskrs na prometnicama’

Policijska uprava koprivničko-križevačka u četvrtak je na prometnicama Podravine i Prigorja provela preventivnu akciju ‘Siguran Uskrs na prometnicama’.

Akcija je trajala od 11:30 do 18 sati i bila je usmjerena na nadzor brzine kretanja, poštivanje prednosti prolaska, korištenje mobitela, sigurnosnog pojasa i dječjih autosjedalica, nadzor mladih vozača, vozača bicikala i pješaka, alkoholiziranosti vozača, poštivanje svjetala na semaforu i drugo.

Tijekom akcije izvršen je nadzor 28 osoba, odnosno kontrolirana su tri pješaka, šest vozača bicikala i 19 vozača osobnih vozila, dok su u prometu zatečena i kontrolirana dva mlada vozača. Utvrđena su dva prekršaja tehničke neispravnosti, te su vozačima kod kojih su utvrđeni prekršaji izrečena usmena upozorenja.

U sklopu preventivne akcije pregledane su dvije dječje autosjedalice, od kojih je jedna bila ispravno montirana i dijete je bilo ispravno smješteno u istu, dok je kod druge autosjedalice utvrđeno da se dijete prevozi na neispravan način odnosno autosjedalica nije bila primjerena djetetovom fizičkom razvoju.

Svim sudionicima u prometu podijeljeni su letci „Sretan Uskrs – birajte život“, pješacima i vozačima bicikala uručene su reflektirajuće trake za ruke i blokovi, a vozačima osobnih vozila uručeni su privjesci „Biraj život – poštuj prometne propise“.

Izvor: PU koprivničko-križevačka.
Izvor: PU koprivničko-križevačka.
Slušaj uživo
zatvori