Utorak, 30. travnja 2024.

FOTO Vatrogasci iz Rasinje primili vrijednu opremu i pohvale za svoj požrtvovan rad

Dobrovoljni vatrogasci iz Rasinje jučer su primili opremu vrijednu 62 tisuće kuna.

Vrijedna vatrogasna oprema nabavljena je iz proračuna Koprivničko-križevačke županije u iznosu od 30 tisuća kuna, a Općina Rasinja iz svog je proračuna vatrogascima osigurala potpuno novo kombi vozilo vrijedno 221 tisuću kuna. 32 tisuće kuna rasinjski su vatrogasci dobili odlukom Vlade za sudjelovanje u gašenju požara u Dalmaciji prošlog ljeta.

U ime Koprivničko-križevačke županije, župan Darko Koren i zamjenik župana Ratimir Ljubić čestitali su vatrogascima DVD-a Rasinja na vrlo uspješnom dosadašnjem radu, istaknuvši veliku važnost i značaj dobrovoljnog vatrogastva na području naše županije, zahvalivši im na njihovoj požrtvovnosti tijekom velikih poplava, migrantske krize kao i požara otvorenih prostora tijekom proteklih godina.

Načelnik Općine Rasinja Danimir Kolman u svojem je govoru pohvalio izuzetno dobar rad članova DVD-a Rasinja i veoma konstruktivnu suradnju s općinom Rasinja posebno naglasivši aktivnosti i poseban doprinos u razvoju vatrogastva na području općine, zahvalivši na kupljenoj opremi izrazio je želju da oprema i vozila budu korištena prvenstveno u edukacijske svrhe.

Primopredaji vrlo vrijedne opreme nazočio je i Glavni vatrogasni zapovjednik Republke Hrvatske Slavko Tucaković koji je pohvalio cjelokupno dobrovoljno i profesionalno vatrogastvo Koprivničko-križevačke županije, posebno naglasivši njihovo angažiranje i veliki doprinos prilikom gašenja požara velikih katastrofalnih požara otvorenog prostora na području Dalmacije tjekom protekle godine. – Pripadnici vaših postrojbi već godinama nazočni su u svim planskim dislokacijama ali i u svladavanju najtežih požara na priobalju, na području Koprivničko-križevačke županije i općine Rasinja. Osim toga značajan je vaš doprinos bio u katastrofalnim poplavama u županjskoj Posavini gdje sam se mogao osloniti na vas sa potpunom sigurnošću kod izvršenja zapovijedi, a da ne spominjemo vašu ulogu u rješavanju migrantske krize koja je bila izrazito profesionalno odrađena – pohvalio ih je Tucaković.

Zapovjednik Vatrogasne zajednice županije Zvonimir Habijan podsjetio je da su vatrogasci s područja Koprivničko-križevačke županije temeljem zapovijedi glavnog vatrogasnog zapovjednika RH, Slavka Tucakovića, tijekom požarne sezone 2017. godine bili na ispomoćima gašenja velikih katastrofalnih požara otvorenog prostora na području Splitsko-dalmatinske, Šibensko-kninske i Zadarske županije.

Ukupno je bilo angažirano 105 vatrogasaca sa 21 vatrogasnim vozilom, od čega je bilo u dvije smjene angažirano i 8 vatrogasaca sa 2 auto cisterne i kombi vozilom iz DVD-a Rasinja. Na gašenjima velikih požara proveli su ukupno 15 dana za što su Odlukom Vlade RH bili novčano nagrađeni sa 323.000,00 kn, od čega je DVD-u Rasinja pripalo 32.000,00 kn za nabavu nove vatrogasne opreme.

Zapovjednik Vatrogasne zajednice županije i ovom je prilikom zahvalio svim vatrogascima, dobrovoljnim i profesonalnim na izuzetno dobroj suradnji prilikom zajedničkih intervencija na velikim poplavama tijekom 2014. godine na području naše županije i na području Istočne Slavonije, zatim prilikom migrantske krize tijekom 2015. godine, a posebno na sudjelovanju u gašenju velikih katastrofalnih požara otvorenog prostora tijekom 2017. godine.

Predsjednik DVD-a i Vatrogasne zajednice Općine Rasinja Davor Tetec i zapovjednik DVD-a i Vatrogasne zajednice Općine Rasinja Zvonimir Frančić zahvalili su Koprivničko-križevačkoj županiji, županu Darku Korenu i zamjeniku župana Ratimiru Ljubiću, Glavnom vatrogasnom zapovjedniku RH, Slavku Tucakoviću, Vatrogasnoj zajednici županije, općini Rasinja kao i svima zaslužnima na vrijednoj donaciji ćija će nova vatrogasna oprema prvenstveno biti namijenjena za još kvalitetniji rad središnjeg dobrovoljnog vatrogasnog društva Rasinja.

Po izvršenoj primopredaji, cijenjeni gosti i uvažene kolege izvršili su pregled vatrogasne opreme i vozila kojima raspolažu članovi DVD Rasinja.

zatvori