Ponedjeljak, 30. rujna 2024.

FOTO Udruga žena Glogovac organizirala je tradicionalnu izložbu povodom Uskrsa

Udruga žena Glogovac u nedjelju je organizirala Uskrsnu izložbu, već tradicionalnu manifestaciju koju održavaju na blagdan Cvjetnice.

Posjetitelji su se mogli kroz novinske članke, kostime, zahvalnice, ručne radove i slike upoznati s četiri desetljeća rada Udruge žena, budući da Glogovčanke ove godine obilježavaju veliku obljetnicu.

Na prigodnom sajmu predstavilo se dvadesetak domaćih OPG-ova pa su posjetitelji mogli uživati u suhomesnatim proizvodima, medu, bučinom ulju, lješnjacima, likerima od aronije i višnje, sirevima, domaćoj tjestenini i povrću, kao i uskrsnim aranžmanima i drugim proizvodima.

Glogovčanke su posjetiteljima pripremile i uskrsni doručak – šunku, jaja, kobasice i prgice – te čak 50-ak vrsta kolača, a za okrijepu domaće likere i vino. Kako svake godine nastoje uvesti nešto novo, ove su godine na izložbu dovele Uskrsnog zeku koji je najmlađima dijelio slatkiše i pisanice.

Dom u Glogovcu postaje sve više pretijesan za ovu manifestaciju koja raste iz godine u godinu.

Izložbu su posjetili i načelnik Općine Koprivnički Bregi Mario Hudić, saborski zastupnik Mladen Mađer, zamjenik načelnika Stjepan Sršek i predsjednik Općinskog vijeća Darko Sobota, kao i brojni drugi posjetitelji iz Koprivničko-križevačke, Bjelovarsko-bilogorske, Virovitičko-podravske županije, pa čak i iz Hercegovine.

– Drago nam je da se okupio tako velik broj ljudi, od najmlađih do najstarijih, što je vrlo važna međugeneracijska suradnja, prezadovoljne smo postignutim, vrijedilo je truda, čule smo mnoge riječi pohvale što nam je dokaz da dobro radimo, da smo prepoznate, da odlično čuvamo svoju tradiciju i običaje. Zahvaljujemo svima koji su na bilo koji način doprinijeli našoj izložbi – rekla je predsjednica Udruge žena Nada Štefanec.

Ustupila Irena Štefanec.
Ustupila Irena Štefanec.
Ustupila Irena Štefanec.
Ustupila Irena Štefanec.
Ustupila Irena Štefanec.
Ustupila Irena Štefanec.
Slušaj uživo
zatvori