Ponedjeljak, 30. rujna 2024.

UDVDR Koprivnica poziva na zajedničko obilježavanje ovogodišnjih značajnih obljetnica

Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata – ogranak Koprivnica, održala je jučer, 3.veljače, sastanak Središnjeg odbora o provedenim aktivnostima tijekom zadnjih godinu dana na kojemu je usvojen je Plan aktivnosti za 2016. godinu.

Predsjednik veteranskog ogranka Koprivnica Mirko Hanžeković je u svom iscrpnom izvješću upoznao nazočne s problemima s kojima se do sada ogranak UDVDR Koprivnica susretao u radu tijekom provođenja svojih brojnih aktivnosti. Vodstvo ogranka usvojilo je programe za 2016.godinu, a za koje će se tražiti sufinanciranje Grada Koprivnice temeljem objavljenog natječaja od strane grada.

Vodstvo ogranka na sjednici je prošireno i novim članovima zbog učinkovitijeg funkcioniranja i to sa blagajnikom ogranka Zdenkom Vrgočem, koordinatorom za humanitarnu djelatnost ogranka Krešimirom Juratovićem i koordinatorom za sport Zvonimirom Prepelićem.

Na sjednici je odlučeno da se inicira pozivanje svih koprivničkih braniteljskih udruga i Grad Koprivnica da se zajedno uključe i osmisle obilježavanje ovogodišnjih značajnih obljetnica, 25 godina od početka Domovinskog rata i 25 godina od ustrojavanja prvih koprivničkih ratnih postrojbi 1991.god.

Također vodstvo ogranka Koprivnica upućuje prijedlog odboru za branitelje grada Koprivnice da na svojoj sljedećoj sjednici dogovore i predlože gradu Koprivnici konkretan datum otkrivanja spomenika koprivničkim braniteljima iz DR i da se žurno riješe svi prijepori i pitanja koja se javljaju oko samog izgleda spomenika braniteljima.

Slušaj uživo
zatvori